Cristiano Ronaldo
0

"Portugal može osvojiti Svjetsko prvenstvo"

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Kapiten portugalske nogometne reprezentacije Cristiano Ronaldo očekuje najbolje izdanje Svjetskog prvenstva i ukupno pobjedu za sebe i svoje saigrače.

Južnoafrička Republika bit će domaćin Mundiala od sredine juna do sredine jula, a napadač Real Madrida vjeruje da njegovi reprezentativni saigrači mogu do kraja na njemu, za što će im, dodaje, biti potrebno i malo sreće.

"Svi najbolji igrači i sve najjače reprezentacije naći će se tamo. I prošli Mundiali bili su sjajni, ali ovaj će biti najjači. Svi koji su ondje to su i zaslužili, jer su uistinu najbolji. Sanjam o tome da osvojim turnir za svoju zemlju", veli Ronaldo.

"U Južnoafričku Republiku dolazimo s iskustvom igranja kroz kvalifikacije pune zamki, a u posljednjih smo nekoliko mjeseci mnogo i unaprijedili vlastitu igru. Tim se ne stvara preko noći. Nekoliko je reprezentacija koje mogu osvojiti SP. Portugal je među njima, ali za takvo što moramo biti samouvjereni i naporno raditi. Imamo podršku, sada nam treba i malo sreće. Ili barem da nas nesreća zaobiđe", zaključio je Portugalac koji je prošlog ljeta u transferu vrijednom 94 miliona eura Manchester United zamijenio Real Madridom.