Prijateljski mečevi
2

Portugal i Hrvatska remizirali, Austrija savladala Švedsku uoči duela sa Zmajevima

Piše: N. K.
Portugal - Hrvatska (Foto: EPA-EFE)
Reprezentacije Portugala i Hrvatske odigrale su neriješeno 1:1 u prijateljskoj utakmici odigranoj na stadionu Algarve u Faro/Louleu.

Oba selektora značajno su promijenila sastav reprezentacija nakon Svjetskog prvenstva, a svakako je Portugal bio više hendikepiran izostankom Cristiana Ronalda.

Sve bitno u večerašnjem duelu odigralo se u prvom poluvremenu. Nakon dobrih prilika Kovačića s jedne i Nevesa s druge strane, Perišić je u 18. minuti sjajnim udarcem doveo Hrvatsku u vodstvo.

Ipak, u 32. minuti bilo je 1:1 nakon što je pogodio Pepe na centaršut Pizzija. U nastavku nije bilo promjene rezultata pa je remijem okončan duel između svjetskih viceprvaka i evropskih prvaka.

Drugi protivnik reprezentacije BiH u Ligi nacija bit će selekcija Austrije, koja je večeras u prijateljskom meču na Generali Areni u Beču savladala Švedsku rezultatom 2:0.

Domaći su već u 11. minuti došli u vodstvo autogolom Helandera, dok je konačnih 2:0 postavio Alaba na asistenciju Arnautovića u 64. minuti.

Holandija je na Johan Cruijff Areni u Amsterdamu pobijedila Peru s 2:1 u susretu u kojem se od narandžastog dresa oprostio Wesley Sneijder.

Aquino je na asistenciju Cueve doveo goste u vodstvo već u 13. minuti, a izjednačio je Depay pola sata prije kraja meča iskoristivši dodavanje De Jonga. Sjajni Depay je potom u samom finišu postigao i svoj drugi gol za konačnih 2:1.