Nogomet
324

Porodica Željezničara na okupu, u sjajnom ambijentu održana Plava noć

Piše: D. B.
(Foto: Armin Herić/fkzeljeznicar.ba)
U hotelu Hills u Sarajevu u četvrtak je održana sada već tradicionalna Plava noć Fudbalskog kluba Željezničar kojoj su prisustvovali nogometaši, stručni štab, administracija, partneri, navijači i novinari.

Plava noć je počela obraćanjem predsjednika Vedrana Vukotića koji se zahvalio svima onima koji su podržali Željezničar u vrijeme kada klub krupnim koracima korača naprijed, posebno kada je riječ o infrastrukturi, tačnije izgradnji istočne tribine, kao i planovima za izgradnju južne tribine za najvatrenije navijače, koja je jedan od najvećih pokretača "plave lokomotive" na terenu. Vukotić je zajedno s direktorom Mirsadom Šiljkom uručio poklon predsjedniku Nadzornog odbora Senadu Misimoviću, jednom od najzaslužnijih za napredak Plavih.

Prikazani su kadrovi radova na istoku Grbavice, a pratila ih je Tifina "Grbavica" koju su pjevali svi okupljeni na Plavoj večeri. Dio sredstava za izgradnju je sakupljen prodajom 500 desetogodišnjih ulaznica koje koštaju po 1.000 KM. Zbog velike zainteresovanosti kompanija, navijača i simpatizera, prodaja ulaznica je nastavljena, a novi cilj je 919 prodatih ulaznica. Tribina će biti izgrađena u martu, a u aprilu će biti upriličeno njeno zvanično otvaranje.

Prisutni su u nastavku programa uz ugodnu večeru i druženje mogli pogledati i sve pogotke tima s Grbavice u jesenjem dijelu prvenstva.

Potom je predstavljena ekipa FK Željezničar koja će u proljetnom dijelu sezone braniti boje najtrofejnijeg bh. kluba. Pozdravljena je aplauzom i ovacijama, kao i stručni štab na čelu s trenerom Slavkom Petrovićem. Upravo je Petrović dobio najveće ovacije prisutnih.

Ostatak večeri je Željina porodica provela uz muziku uživo.