Nogomet
75

Poraz Sarajeva od Maribora na pripremama u Antaliji

Piše: D. B.
Foto: Anadolija
(Foto: Anadolija)
Sarajevo i slovenski Maribor su večeras u Antaliji odigrali prijateljsku utakmicu. Bordo ekipa poražena je rezultatom 1:3.

Za Sarajevo su od prve minute zaigrali Plakalo, Kadušić, Almir Bekić, Barbarić, Kovačević, Rustemović, Emerson, Simeunović, Duljević, Amer Bekić i Cesar.

Maribor je istrčao u sljedećem sastavu: Handanovič, Hodžić, Suler, Defendi, Janža, Filipović, Vršič, Kabha, Ibraimi, Tavares, Bajde.

Slovenci su poveli već u 2. minuti golom Tavaresa. Već u narednoj minuti prijeti Sarajevo, Emerson je centrirao, a udarac Amera Bekića glavom završio pored gola Maribora.

Nova prilika za FK Sarajevo ukazala se u 14. minuti, Almir Bekić je šutirao, a Amer Bekić uputio udarac glavom i pogodio prečku.

Potom je u narednoj minuti glavom pokušao i Kovačević, ali je golman Maribora uhvatio loptu.

Amer Bekić je pogodio mrežu Maribora u 20. minuti utakmice, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda.

Sarajevo je preuzelo inicijativu, a u 25. minuti je nakon centaršuta Rustemovića pored gola šutirao Brazilac Emerson.

U 26. minuti susreta dosuđen je penal za Sarajevo, koji je u gol pretvorio kapiten Haris Duljević i izjednačio rezultat na 1:1.

Igrala se 31. minuta kada je pored gola Sarajeva šutirao Filipović. U 41. minuti je Hodžić izašao sam pred golmana Plakala, ali je mladi čuvar mreže Sarajeva odlično reagovao i spriječio pogodak Maribora.

Ipak, svoj drugi gol na ovoj utakmici Tavares je postigao u 43. minuti poslije asistencije Ibraimija. Slovenski tim je nakon prvog poluvremena vodila rezultatom 2:1 protiv Sarajeva.

U drugom poluvremenu su za Sarajevo zaigrali Pavlović, Berberović, Kramar, Mihojević, Kallasi, Krajišnik, Herić, Radovac,Velkoski, Okić i Benko. Maribor je u nastavku utakmice igrao u potpuno izmijenjenom sastavu.

Nakon neuspješnog pokušaja Benke, Radovac je u 61. minuti šutirao s distance, ali opasnosti po golmana Maribora Handanoviča nije bilo.

U 68. minuti je Mendy pogodio mrežu Sarajeva, no, njegov gol je poništen zbog ofsajda. Ipak, dvije minute kasnije se Mendy upisao na listu strijelaca i povisio vodstvo Maribora na 3:1.

Igrala se 85. minuta kada je nakon centaršuta glavom pokušao Okić, čiji je udarac na kraju završio iznad gola Maribora.

Slovenski tim je na kraju zasluženo pobijedio rezultatom 3:1.