Nogomet
28

Prijateljska utakmica: Remi Sarajeva i Brotnja, povreda Radovca

Piše: D. B.
Sarajevo i Brotnjo su danas u Čitluku odigrali prijateljsku utakmicu koja je završena remijem 1:1.

Trener FK Sarajevo Miodrag Ješić je odlučio da od prve minute zaigraju Trifković, Kallasi, Berberović, Kramar, Radovac, Mihojević, Herić, Osmanović, Krajišnik, Velkoski i Klarić, dok su za Brotnjo na teren istrčali Vrdoljak, Marić, Mustapić, Miličević, Vištica, Soldo, Zukić, Skoko, Penava, Šekerija i Bulić.

Prvu ozbiljniju priliku za gol imali su nogometaši Sarajeva, tačnije Velkoski koji je u 22. minuti šutirao s lijeve strane, a njegov udarac zaustavio je golman Brotnja. Dvije minute kasnije je Kramar uposlio Osmanovića, čiji je udarac završio preko gola.

Ješić je u 31. minuti napravio prvu izmjenu te je povrijeđenog Radovca zamijenio Rustemović.

Brotnjo je uputio prvi udarac ka golu Sarajeva u 33. minuti, ali opasnosti po golmana Trifkovića nije bilo. U narednom napadu na drugoj strani neprecizno šutira Krajišnik,

Velkoski je u 44. minuti pokušao iznenaditi golmana Brotnja s distance, ali promjene rezultata nije bilo. Prvo poluvrijeme završeno je bez golova.

Za Sarajevo su u drugom poluvremenu na teren isrčali Plakalo, Kadušić, Almir Bekić, Kovačević, Barbarić, Rustemović, Emerson, Okić, Simeunović, Amer Bekić i Cesar.

Rustemović je u 54. minuti šutirao ka golu Brotnja, a golman Vrdoljak se istakao dobrom odbranom. Kazna za promašaje Sarajeva stigla je u 58. minuti kada je Penava savladao Plakala za vodstvo Brotnja.

Igrala se 64. minuta kada je ponovo u centru pažnje bio Rustemović, no, opet je bio neprecizan. Četiri minute kasnije je Okić uposlio Cesara, Brazilac je uputio udarac, ali je ponovo na visini zadatka bio Vrdoljak.

Šut Almira Bekića s distance u 69. minuti završio je pored gola Brotnja. Već u narednoj minuti je Sarajevo bilo veoma blizu izjednačenja, Kadušić je šutirao i pogodio stativu.

Brazilski nogometaš Emerson je u 77. minuti isprobao svoj udarac, no, ponovo se istakao Vrdoljak. Golman Brotnja je bio uspješan i u narednoj minuti kada je zaustavio Okićev šut.

Almir Bekić je u 82. minuti ubacio loptu za Cesara koji je šutirao neprecizno. Ipak, Brazilac je namjestio nišanske sprave i u 85. minuti nakon asistencije Rustemovića pogodio mrežu Brotnja za 1:1. To je ujedno bio konačan rezultat ove prijateljske utakmice.

Nakon pobjede nad Metallegheom rezultatom 4:0, Bordo ekipa je upisala remi s Brotnjom.

Aktuelni prvak BiH se vraća u Sarajevo, sutra ima slobodan dan, a potom putuje u Antaliju, gdje će nastaviti pripreme za proljetni dio sezone.