Nogomet
2

Poraz Lazija u Torinu, Lulić odigrao cijelu utakmicu

Totalsport
Senad Lulić (Foto: AFP)
Senad Lulić (Foto: AFP)
U poslijepodnevnim nedjeljnim utakmicama talijanske Serie A domaćini su upisali četiri pobjede od pet susreta koliko je odigrano.

Genoa je poražena u posljednjim trenucima susreta na gostovanju kod Cagliarija s 2:1. Alberto Gilardino doveo je goste u vodstvo već u 16. minuti prvog poluvremena, no potom se u smiraju istog dogodila situacija koja je usmjerila daljnji tok susreta. Thomas Mafredini je zaradio drugi žuti karton kod Genoe, što je Cagliari u nastavku susreta znao iskoristiti.

Gosti su se dobro branili do 76. minute, no tada Marco Sau zabija svoj prvi od dva pogotka na susretu. Isti je igrač u trećoj minuti sudijske nadoknade postigao svoj četvrti pogodak ove sezone, kojim je svojoj momčadi donio tek četvrtu pobjedu. Vrsaljko je u porazu svoje momčadi odigrao svih 90 minuta.

Poraz je upisala i Atalanta koja je također na gostovanju poražena na gotovo identičan način od Verone. German Denis doveo je Atalantu u vodstvo u 42. minuti prvog poluvremena, a rezultat se nije mijenjao sve do 82. Tada džoker s klupe Juan Gomez Taleb zabija za 1:1, da bi pet minuta kasnije Jorginho zabio za pobjedu, nakon što je jedanaesterac skrivio Riccardo Cazzola.

Spomenimo i premijernu pobjedu Siniše Mihajlovića na klupi Sampdorije od povratka u Seriju A. „Doria“ je na svom terenu s 2:0 nadigrala Cataniju, a oba su pogotka pala u nastavku susreta. Zabijali su Eder i Manolo Gabbiadini.

U porazu Lazija od Torina, bh. reprezentativa cSenad Lulić odigrao je svih 90 minuta.  

Serie A, 15. kolo:

Cagliari – Genoa 1:1 (Sau 76, 90+3 / Gilardino 16) Verona – Atalanta 2:1 (Gomez Taleb 82, Jorginho 87-11m / Denis 42) Sampdoria – Catania 2:0 (Eder 54, Gabbiadini 77) Sassuolo – Chievo 0:1 (Thereau 55) Torino – Lazio 1:0 (Glik 19) Inter – Parma (kasnije)