Primera
0

Poraz Barcelone - prvenstvo odlučeno?

Totalsport
Lionel Messi nezadovoljan ishodom utakmice Osasuna - Barcolona (Foto: AFP)
Lionel Messi nezadovoljan ishodom utakmice Osasuna - Barcolona (Foto: AFP)
Tek drugi poraz u sezoni u svim takmičenjima mogao bi biti koban za šampionske ambicije Barcelone. Osasuna je porazila prvake s 3-2, pa bi Real u nedjelju mogao pobjeći na 10 bodova.

U zadnjih šest utakmica u Primeri momčad Pepa Guardiole tri je puta slavila, dva puta odigrala neodlučeno, te sada doživjela i poraz, a tih sedam prosutih bodova na kraju će vrlo vjerojatno skupo stajati Barcelonu. Ukoliko Real na svom Santiago Bernabeuu u nedjelju pobijedi Levante, što je realno očekivati, sastav Josea Mourinha pobjegao bi "kataloncima" na 10 bodova razlike na ljestvici.

Igrač odluke za Osasunu bio je srpski napadač Dejan Lekić koji je 2010. godine stigao iz Crvene Zvezde. Lekić je već u 5. minuti iskorstio statičnost obrane aktualnog prvaka, a već u 22. minuti je postigao svoj drugi zgoditak na utakmici za vodstvo Osasune 2-0. S tim rezultatom se otišlo na odmor, a nakon samo pet minuta nastavka Sanchez je pogodio i dao nadu navijačima Barce u povratak u susret. Ipak, potpunu orijentaciju gostiju na napad Osasuna koristi već u 55. minuti kada preko Garcije ponovo dolazi do dva gola prednosti. U tim trenucima Barcelona kreće u totalnu ofenzivu, međutim planove im kvari odlično postavljena Osasuna koja bi nakon svake oduzete lopte opasno prijetila iz kontranapada. Novo smanjenje, a na kraju se ispostavilo i konačan rezultat, donio je Tello u 72. minuti, a trenutak kojeg će dugo spominjati u katalonskom klubu zbio se u 81. kada je, čini se, neopravdano zbog zaleđa poništen izjednačujući pogodak.

Do kraja su domaćini uspješno odlijevali, te upisali prvu pobjedu nad Barcelonom od svibnja 2009. kada su slavili na Camp Nou s 1-0, dok su zadnji puta pred svojim navijačima nadjačali momčad iz katalonske prijestolnice prije gotovo šest godina, 12. ožujka 2006., bilo je 2-1 za Osasunu.

Primera, 23. kolo: Osasuna - Barcelona 3-2 (Lekić 5, 22, Garcia 55 / Sanchez 50, Tello 72)

Tabela:

  1. Real Madrid 55 (-1),
  2. Barcelona 48,
  1. Valencia 37 (-1),
  2. Levante 32 (-1),
  3. Espanyol 32 (-1),
  4. Atletico Madrid 31,
  5. Osasuna 31...