Nogomet
0

Porasli Veležovi apetiti, na otvaranju sezone protivnik je Drina

Piše: A. M.
Sa sedam trijumfa u nizu završio je Velež minulu sezonu. Tokom ljeta angažovano je nekoliko zvučnih pojačanja, pa su uz finansijsku stabilnost koja klub krasi u posljednje vrijeme porasli i apetiti u Mostaru.
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba

Prvo kolo donosi susret sa Drinom iz Zvornika u Vrapčićima, pa je tim povodom danas na Veležovom stadionu održana press konferencija. Novinarima su na raspolaganju bili trener Nedim Jusufbegović i kapiten Samir Merzić.

Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
"Naš cilj je biti bolji nego prošle sezone i na tabeli ali i na terenu. Mi se ne možemo proglasiti favoritima u odnosu na ekipe koje su prošlu sezonu završile ispred nas. Mislim da to ne bi bilo realno. Naravno, kao što rekoh cilj nam je biti bolji nego prošle sezone, što znači i bolji plasman", kazao je trener Jusufbegović, koji je potom govorio o predstojećoj utakmici protiv Drine: "Nedostaju nam četvorica novajlija. Njihovu papirologiju još uvijek nismo kompletirali. To su Đokić, Popović, Nikolić i Haurdić. Imamo dosta problema oko sastava, ali ja vjerujem apsolutno u ove momke. Oni imaju kvalitet, a također su kvalitetno radili u proteklom periodu. Protivnik iako je novajlija u Premijer ligi zaslužuje respekt jer i oni posjeduju kvalitet. Analizirali smo njihovu igru, vidi se da imaju nekoliko kvalitetnih pojedinaca".

Samir Merzić je obećao borben i rastrčan Velež na svakoj utakmici pa i na sutrašnjoj protiv Drine.

Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba

"Pred nama je sezona u kojoj se u svakoj utakmici moramo dokazati. Drina jeste novajlija u ligi, ne možemo da je automatski podcjenimo. Naprotiv, bit će to još jedan težak meč, kao i uostalom i preostali u sezoni", mišljenje je Samira Merzića.

Nikola Janičijević ima problema sa povredom, Marsel Mace također nije registrovan, dok je u posljednji čas otpao i Admir Vladavić. Uz četvoricu novajlija, te od ranije odsutnog Jovana Blagojevića nesumnjivo je da je Jusufbegović na mukama pred sutrašnji meč.