Milovan Rajevac
0

"Ponosan sam na svoj tim, nismo imali sreće"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Srpski stručnjak na klupi nogometne reprezentacije Gane, Milovan Rajevac, pohvalio je svoju ekipu nakon sinoćnjeg dramatičnog ispadanja u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Poražena je Gana na penale od Urugvaja 4-2, nakon što su regularni dio i produžeci završili 1-1, iako je Asamoah Gyan u posljednjoj minuti produžetka, nakon igranja rukom na gol-crti Suareza, imao priliku s bijele tačke donijeti svojoj ekipi historijski uspjeh.

Međutim, njegov je udarac pogodio prečku, a kasnije je u lutriji jedanaesteraca bolji bio Urugvaj.

"Ne postoje riječi kojima bih opisao kako se sada osjećamo. Ali želim čestitati Urugvaju na pobjedi. Bili su sretnija ekipa i sve što mogu reći to je nogomet. Na kraju smo imali historijsku priliku za polufinale, imali smo penal", rekao je Rajevac.

"Naši protivnici potom su imali psihološku prednost u pucanju penala. Sve se dogodilo tako brzo. Zaista smo imali veliku podršku i priliku za polufinale i bila bi to bajka za nas da se sve zavšilo našim pobjedom, ali čestitam Urugvaju. Ja sam svejedno ponosan na svoj tim. Uspjeli smo postići sjajan rezultat i cijela Afrika nas je podupirala. Nismo zaslužili izgubiti na taj način i teško je sada govoriti o svemu tome. Imali smo nesreće, to je sve što mogu reći", zaključio je trener "crnih zvijezda".