Traži se kazna
132

Pomoćni trener Sarajeva udario defanzivca Širokog Brijega, stigle i prve osude

K. H.
Pomoćni trener Sarajeva Dževad Šarić u jednoj gužvi tokom utakmice na Pecari protiv Širokog Brijega udario je defanzivca domaćih Petra Franjića zbog čega će ga Nogometni savez BiH sigurno kazniti.

Derbi osmine finala Kupa BiH donio je sjajnu nogometnu predstavu na zelenom terenu, ali i nesportsko ponašanje domaće publike koja je na razne načine i više puta tokom meča dovodila u opasnost gostujuće igrače.

U toku susreta s tribina stadiona, u dijelovima gdje su bili smješteni domaći navijači, mogli su se čuti nacionalistički i fašistički povici, vrijeđanja i negiranja države BiH te su u nekoliko navrata ubacivani pirotehnika i čvrsti predmeti na teren, a sve je kulminiralo u 75. minuti kada je igrač FK Sarajevo Anel Hebibović pogođen te je susret bio prekinut u trajanju čak 22. minute.

Dan nakon meča pojavio se i jedan videoklip koji pokazuje nesportski potez Dževada Šarića, jednog od pomoćnika Husrefa Musemića, koji je u jednoj gužvi pred kraj meča udario igrača Širokog Brijega, zbog čega će sigurno dobiti kaznu Nogometnog saveza BiH.

Sindikat profesionalnih nogometaša u Bosni i Hercegovini osudio je ovaj potez riječima da "najoštrije osuđuje sramotan čin kondicionog trenera FK Sarajevo Dževada Šarića koji je udario nogom igrača protivničkog tima, čime je dodatno stvorio tenzije na samom susretu i mogućnost da nanese ozbiljnu povredu fudbaleru u plavom dresu".