Nogomet
0

Pomoćni trener Čelika okupio igrače

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
U prostorijama NK Čelik danas je pomoćni trener Amir Japaur održao prozivku igrača.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Šef stručnog štaba NK Čelik Vlado Jagodić nije prisustvovao prozivci zeničkog premijerligaša zbog obaveza prema reprezentaciji BiH na Mediteranskim igrama u Turskoj.

Treneru su se javili Adilović, Nurković, Hinović, Vehabović, Ćurić, Mišić, Huseinspahić, Lakičević, Bureković, Jusić, Jaganjac, Horić, Duvnjak, Bajraktarević, Dedić, Nestorović, Grahovac, Stajić i Alispahić. Sa današnje prozivke odsustvovali su Kajkut, Mešanović, Maletić, Barać i Travančić, koji svoje odsustvo nikome nije najavio.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Ekipa Čelika će u narednom periodu svoje pripreme odraditi u tri faze. Prva faza počinje već sutra ljekarskim pregledom igrača, dok je prvi trening planiran 22. juna u Zenici. U okviru prve faze, koja će trajati do 6. jula, planirani su jutarnji i popodnevni treninzi na Kamberovića polju, a po završetku prve faze planiran je odlazak u Zlatibor. Zenički premijerligaš će na Zlatiboru boraviti do 17. jula, i odigrati četiri pripremne utakmice.

Treća faza obuhvata pripreme u Zenici u okviru kojih su zakazane i dvije kontrolne utakmice te generalna provjera, koja je planirana pred sami početak nove sezone BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine.

Pomoćni trener Japaur prenio je riječi šefa struke Jagodića koji očekuje da će Čelik ove sezone izboriti bolji plasman, te je uputio čestitke svima jer su kao stručni štab i sportski kolektiv napravili veliki pomak.