Nogomet
0

Jagodić: Želimo konkurisati ekipama koje se takmiče u Evropi

FENA
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Nogometaši zeničkog Čelika na Zlatiboru su završili drugi dio priprema za naredne sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Zeničani su odigrali niz kontrolnih utakmica, a stručni štab ekipe s Vladom Jagodićem na čelu zadovoljan je formom igrača i prikazanom igrom.

Čelik je odigrao četiri utakmice i upisao dvije pobjede i dva remija. Savladao je Zlatiborac s 2:0 i Jedinstvo iz Užica s 2:1, a remizirao je s Radom iz Beograda (1:1) i Slobodom iz Užica (1:1).

Jagodić je Agenciji FENA kazao da je zadovoljan pripremama, ali da bi sretniji bio da je imao na raspolaganju Stipu Baraća i Sašu Kajkuta.

"Barać je trenirao odvojeno od ekipe zbog stanja u kojem se nalazi, a žao mi je što se Kajkut nije pridružio ekipi na pripremama. Uopšteno, odradili smo odličan posao na Zlatiboru. U konkurenciju starijim prvotimcima uveli smo 11 mladih igrača, tako da će Čelik u narednoj sezoni mnogima biti ugodno iznenađenje", kazao je Jagodić.

Trener zeničkog premijerligaša naglasio je da je klub pojačao odbranu angažmanom mladih Seada Jakupovića i Renata Gojkovića, ali da je još u potrazi za centralnim veznim igračem.

"To je jedina pozicija za koju ćemo potražiti pojačanje. Ne žuri nam se jer smo na svakoj poziciji pokriveni, a među igračima se razvila zdrava konkurencija. Čelik ulaže u budućnost koju želi osigurati stvaranjem mladih igrača", objasnio je Jagodić.

Dodao da je cilj Čelika u narednoj sezoni biti još bolji nego u prošloj kada je pored mnogih problema u klubu podijelio treće mjesto na tabeli s Borcem, te da bude konkurentan ekipama koje su navikle na visok plasman i učešće u evropskim takmičenjima.

"Dobio sam čvrsta obečanja iz kluba da će se riješiti finansijski problemi zbog kojih Čelik u ovoj sezoni nije mogao nastupiti u Evropi. Iskreno, u klubu sam ostao jer su mi obećali da će na vrijeme riješiti sve probleme, što znači da već rade na tome", zaključio je Jagodić.

Generalnu probu pred početak prvenstva BiH Čelik će imati u subotu u 21 sati protiv vinkovačke Cibalije. Jagodić vjeruje da će taj susret pokazati pravu snagu i formu njegovog tima za narednu sezonu.