Nogomet
1

Polufinale Lige prvaka na OBN TV: Atletico Madrid - Bayern

Pred nama je uzbudljiva završnica Lige prvaka, a u srijedu 27.4. na OBN TV možete pratiti i direktan prijenos susreta Atletico Madrid – Bayern.

Biće to tek drugi put u istoriji da se sastaju ova dva tima, davne 1974. godine igrali su finale tadašnjeg Kupa prvaka, u prvom susretu u Briselu bilo je 1:1, pa je igrana druga utakmica i to dva dana kasnije, kada je Bayern slavio sa ubjedljivih 4:1.

Nakon toga, Atletico je samo još jednom došao do finala Lige prvaka. Bilo je to prije dvije godine kada su izgubili od gradskog rivala Reala. Bayern je poslije "briselskog" dvomeča još osam puta došao do finala i osvojio ukupno pet titula prvaka Evrope.

Atletico je u četvrtfinalu protiv Barcelone, kada je izbacio prvog favorita, pokazao da je nezgodan protivnik za sve ekipe, dok je Bayern prošao pravu dramu u osmini finala protiv Juventusa, a u četvrtfinalu je protiv Benfice imao ipak nešto lakši posao. Bit će to veliki okršaj dvojice sjajnih taktičara, Pepa Guardiole i Diega Simeonea, te velikih igračkih zvijezda, poput Gabija, Torresa, Griezmanna i sa druge strane, Mullera, Lahma, Neuera.