Nogomet
16

Poljski portali: Navijači Lecha provocirali povicima "Srbija, Srbija"

Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Nakon sinoćnjeg žestokog sukoba navijača Lecha i Sarajeva, u kojem je poslije učestvovala i policija u namjeri da zaustavi nasilje, jutros su o svemu izvijestili i poljski mediji čiji su stavovi podijeljeni.

"Još uvijek nije jasno kako je došlo do sukoba ispred hotela u kojem su odsjeli navijači Lecha. Jedna verzija kaže da su Poljaci isprovocirali Bosance povicima 'Srbija, Srbija', nakon čega je došlo do sukoba. Poljaci su u hotelu, a danas će biti održan razgovor navijača Lecha, sarajevske policije i komesara za sigurnost poljskog kluba", piše portal Wiadomosci.

Portal TVN24.pl je prenio napise bh. medija o dva sukoba koja su se dogodila u Sarajevu između navijača Lecha i Sarajeva.

Svoju verziju događaja je objavio poljski portal Sport, koji navodi da su sukob izazvali navijači Sarajeva, a da sarajevska policija tvrdi suprotno.

"Do sukoba je došlo kada je jedan navijač Sarajeva nožem povrijedio navijača Lecha", objavio je Sport.

Poljski radio je objavio obje verzije, u jednoj sarajevska policija tvrdi da su Poljaci izazvali sukobe, dok navijači Lecha i dalje stoje pri stavu da su napadnuti.