|

Policija odbacila optužbe protiv Marka Clattenburga

Policija odbacila optužbe protiv Marka Clattenburga
0
T
Totalsport
14.11.2012. u 00:08
2
komentara
0

dijeljenja
Policija odbacila optužbe protiv Marka Clattenburga
Metropolitanska policija odbacila je sve optužbe protiv engleskog sudije Marka Clattenburga za navodno rasističko vrijeđanje Johna Obija Mikela u utakmici Chelseaja i Manchester Uniteda prošlog mjeseca.
"Ispitivanja su obavljena, no krivca nemamo. Ukoliko se situacija promijeni i krivac ili dokaz se pojavi, tada ćemo poduzeti nove korake u istrazi i rješavanju ovog problema. Međutim, zasada ne postoje nikakvi dokazi da je sudija Clattenburg na bilo koji način na rasnoj osnovi uvrijedio nogometaša Chelseaja Johna Obija Mikela", stoji u saopćenju za javnost policije.

Nakon ovakve odluke oglasio se i predsjednik londonskog kluba, Bruce Buck:

"Reakcije javnosti nisu ni najmanje korektne kako prema nama, tako ni prema Mikelu. Nismo išli za osvetom ili bilo čime sličnim nakon te utakmice, već smo jednostavno slijedili pravilnik FA (Engleski nogometni savez) u kojem piše: Učesnik utakmice je obavezan odmah savezu prijaviti bilo kakav incident koji bi se mogao smatrati uvredljivim", kazao je Buck.

"Razgovarao sam s Mikelom nakon utakmice i pitao sam ga nekoliko puta da li je siguran u to što se dogodilo. Pitao sam ga da li je možda zamijenio riječ "monkey" (majmun) s Mikel. Međutim, bio je 100 posto siguran u to što je čuo, te smo shodno s time donijeli odluku da prijavimo Clattenburga", zaključio je predsjednik Chelseaja.

Nakon što je "preživio" policiju, Clattenburgu preostaje čuti odluku FA-a, koji je pak istu najavio početkom ovoge sedmice.

Podsjetimo, ukoliko FA pronađe dokaz da je Mikela zaista nazvao majmunom, Clattenburg će biti zauvijek izbačen iz sudijske organizacije.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...