Nogomet
1

Clattenburg: Bilo je zastrašujuće čekati presudu

Totalsport
Clattenburg sa Obi Mikelom (Foto: Arhiv/AFP)
Clattenburg sa Obi Mikelom (Foto: Arhiv/AFP)
Nakon što je Engleski nogometni savez (FA) odbacio optužbe za rasizam protiv sudije Marka Clattenburga, djelitelj pravde obratio se britanskoj javnosti i otkrio kako je sve to podnio.

Podsjetimo, Clattenburg (37) je optužen da je u susretu Chelseaja i Manchester Uniteda (2-3) igrača Bluza Johna Obija Mikela nazvao "majmunom". Najprije je Metropolitanska policija odbacila optužbe protiv ovog sudije, a potom je isto učinio i FA.

"Spoznaja da znate da ste nevini, ali da vam karijera svejedno može biti uništena, je doista zastrašujuća. U nogometu nema mjesta za rasizam, a ovaj slučaj ne bi trebao obeshrabriti one koji smatraju da su na bilo koji način vrijeđani na rasnoj osnovi", rekao je engleski sudija i nastavio.

"Poruke ohrabrenja od ljudi u i izvan nogometa pomogle su mi kroz ovo doista teško razdoblje."

Čelni čovjek sudačke organizacije Alan Leighton, nije zadovoljan činjenicom da je narušena reputacija jednog od boljih sudija, te smatra da cijeli slučaj nije trebao biti toliko medijski popraćen.

"Nije bilo potrebe da Chelsea s ovime izađe u javnost. Pogotovo sada kada je dokazano da je Mark nevin, ali ljaga na suđenje i dalje ostaje. Sada je jedino bitno da Chelsea prihvati presudu i u potpunosti se ispriča Marku za podizanje neopravdane tužbe kojom je oštećena njegova karijera. Smatram da bi mu istovremeno Chelsea trebao ponuditi i neku kompenzaciju za sve učinjeno."

Londonski klub nije učinio još ništa po tom pitanju, a prema pisanju britanskih medija ni ne namjerava, jer smatra da presuda nije valjana.

Recimo i da će se Clattenburg po prvi put nači u sudačkoj postavi, doduše kao četvrti sudija, već ove nedjelje u susretu Tottenhama i West Hama.