Sporno poslovanje
7

Policija izuzela dokumentaciju iz FK Sloboda, tri osobe osumnjičene za zloupotrebe

A. K.
Stadion Tušanj (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Stadion Tušanj (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fudbalski klub Sloboda na meti je istražitelja zbog sumnji na zloupotrebe, a trenutno su osumnjičene tri osobe. Kriminalistička policija je već izuzela dokumentaciju, a izvještaji su upućeni Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli, potvrđeno je za Klix.ba.
Naime, po nalogu Tužilaštva TK istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK su u prethodnom periodu izuzeli obimnu materijalnu dokumentaciju koja se odnosi na funkcionisanje i poslovanje Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla u periodu od nekoliko godina.

"Na osnovu do sada obavljenih provjera i istražnih radnji, i analize izuzete materijalne dokumentacije, SKP MUP-a TK je u aprilu 2023. godine Tužilaštvu dostavio dva izvještaja protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja i ovlaštenja, a koje se odnose na određene nezakonitosti vezane za djelovanje u klubu", kazao je za Klix.ba glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Istražne radnje i provjere će se intenzivno nastaviti provoditi i u narednom periodu, a Arnautović je naveo da se zbog zaštite istrage trenutno u javnost ne može iznositi više informacija.

Kao što je poznato, Fudbalski klub Sloboda nalazi se na koljenima, cjelokupan prvi tim je raspušten, a nakon ispadanja iz Premijer lige BiH, predsjednik kluba Elmir Šećerbegović u javnosti je iznio šokantne detalje.

S druge strane, Azmir Husić ima namjere da ponovo dođe na čelo Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla te je ovaj član Izvršnog odbora NS BiH obavio sastanak s najvatrenijim navijačima kluba s Tušnja.