Napadnut igrač Zenit St. Peterburga
0

VIDEO / Policajac električnom palicom udario Lazovića

Totalsport
Prema pisanju ruskih medija, srpski napadač Zenit St. Peterburga Danko Lazović (28) bio je žrtva napada jednog policajca tokom subotnjeg susreta 14. kola ruskog prvenstva na gostovanju kod Nižnij Novgoroda.

Susret je Zenit dobio s 2-0, nakon čega je srpski reprezentativac, inače vodeći strijelac ruske Premierlige s 9 golova u 14 susreta, prišao gostujućim navijačima u želji da podijeli radost s njima.

Televizijske snimke pokazuju da je Lazović prišao Zenitovim navijačima i bacio prema njima svoj dres, nakon čega ga je jedan policajac bez povoda opalio s električnom palicom za omamljivanje po leđima.

Iz redova Zenita najavili su tužbe zbog ovakvog tretiranja njihovog igrača, dok iz policije negiraju da je došlo do bilo kakvog incidenta.

Srpski napadač Zenit St. Peterburga Danko Lazović potvrdio je u izjavi za ruske medije da ga je u subotu, netom nakon susreta 14. kola ruske Premierlige napao, policajac udario s električnom palicom za omamljivanje.

"Jednostavno sam želio dati svoj dres navijačima kada se policajac pojavio iza mene i zadao mi elektro-šok po leđima. Ne znam zašto se to dogodilo. Možda je mislio da sam jedan od navijača", rekao je Lazović za Sport Express.