Turbulentni dani u NS TK
52

Pokrenuta lavina u Tuzlanskom kantonu: Inspektori istražuju ugovore Tuzla Cityja, Slobode...

D. P.
Provjeravaju se ugovori od početka 2017. godine (Foto: FK Tuzla City)
Provjeravaju se ugovori od početka 2017. godine (Foto: FK Tuzla City)
Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona obavili su razgovor s uposlenicima Nogometnog saveza TK i izuzeli dokumentaciju i ugovore vezane za FK Sloboda u periodu od pet godina. No, pod "lupom" su i ugovori FK Tuzla City te NK Zvijezda Gradačac.
Povodom informacija o tome da je Sektor kriminalističke policije obavio razgovore s članovima Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona, Klix.ba je kontaktirao krovnu kuću tuzlanskog nogometa iz kojeg su stigli odgovori.

Iz Nogometnog saveza TK potvrdili su da je kriminalistička policija prethodne godine, ali i prethodne sedmice obavila razgovor s uposlenicima saveza te da je izuzeta dokumentacija i ugovori vezani za rad FK Sloboda u periodu od 2014. do 2019. godine.

No, nove informacije mogle bi biti vrlo važne općenito za nogomet u našoj zemlji, a one kažu da je Federalno ministarstvo finansija zatražilo da se dostave na uvid svi ugovori FK Tuzla City i NK Zvijezda Gradačac iz perioda od 1. januara 2017. godine do dana podnošenja zahtjeva.

"Nadalje, Federalno ministarstvo finansija - Odsjek za obavještavanje i istrage poslalo je zahtjev da se svi ugovori FK Tuzla City i NK Zvijezda Gradačac u periodu od 1. januara 2017. godine do dana podnošenja zahtjeva, kopiraju i dostave na uvid", navedeno je iz Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona za Klix.ba.

Iz Nogometnog saveza TK naglasili su nam kako će uvijek stajati na raspolaganju pravosudnim i policijskim institucijama, ali i sredstvima javnog informisanja u cilju transparentnog izvještavanja javnosti. S obzirom na to da su istrage najvjerovatnije u toku, iz NS TK nisu bili u mogućnosti podijeliti više informacija.

Ova vijest dolazi u trenucima kada je FK Sloboda ispala iz Premijer lige BiH, a Tuzla City je u posljednjem kolu izborio opstanak. U medijima se nekoliko dana pominjala moguća fuzija dvaju klubova, no od toga najvjerovatnije neće biti ništa.

Međutim, nakon što je prvi čovjek Tuzla Cityja Azmir Husić obavio razgovor s navijačima Slobode, udruženjem Fukare Tuzla, dobio je podršku navijača i oni zahtjevaju njegov dolazak na mjesto predsjednika Upravnog odbora FK Sloboda.