Pojasnili situaciju
3

Sloboda se oglasila o izuzimanju dokumentacije, tvrde da se ona odnosi na rad prijašnje uprave

A. K.
Stadion Tušanj (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Stadion Tušanj (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon zvanične informacije iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, o predmetu koji je formiran u vezi sa sumnjom na nelegalne radnje u Fudbalskom klubu Sloboda, oglasili su se i iz kluba s Tušnja.
Iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona jučer je za Klix.ba potvrđeno da su službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK u prethodnom periodu izuzeli obimnu materijalnu dokumentaciju koja se odnosi na funkcionisanje i poslovanje Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla u periodu od nekoliko godina.

"Na osnovu do sada obavljenih provjera i istražnih radnji, i analize izuzete materijalne dokumentacije, SKP MUP-a TK je u aprilu 2023. godine Tužilaštvu dostavio dva izvještaja protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja i ovlaštenja, a koje se odnose na određene nezakonitosti vezane za djelovanje u klubu", kazao je jučer za Klix.ba glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Danas su se oglasili i iz Fudbalskog kluba Sloboda, tvrdeći da je dokumentacija izuzeta prije dvije godine te da se ona odnosi na funkcionisanje i poslovanje kluba u periodu od nekoliko godina.

"U tome je učestvovao i sada već bivši Upravni odbor koji je na početku svog mandata, prije četiri godine, prijavio nelegalne radnje iz vremena prije njihovog dolaska u upravljačke strukture kluba, a sve u cilju transparentnog poslovanja Fudbalskog kluba Sloboda. Izuzećem dokumentacije zna se o kome je sve riječ u prethodnih 10 godina", naveli su iz FK Sloboda.