Sarajevo
1.6k

Pokrenuta inicijativa da se Zvornička ulica preimenuje u ulicu Ivice Osima

H. H.
Ivica Osim već je dobio ulicu u Grazu gdje je s mnogo uspjeha vodio Sturm (Foto: F. K./Klix.ba)
Ivica Osim već je dobio ulicu u Grazu gdje je s mnogo uspjeha vodio Sturm (Foto: F. K./Klix.ba)
Zastupnik Naroda i pravde u Općinskom vijeću Novo Sarajevo Srđan Srdić pokrenuo je inicijativu za promjenu naziva ulice Zvornička u ulicu Ivice Osima u sarajevskom naselju Grbavica.
Kako je istakao u objavi na društvenim mrežama, Srdić smatra da je legendarni Ivica Osim zaslužio takvo priznanje te se nada da će ulica Zvornička u kojoj se nalazi i stadion Grbavica u budućnosti nositi ime najveće legende FK Željezničar.
"Na nagovor velikog broja poznanika, naravno ljudi koji cijene moj rad i zalaganje, odlučio sam preko lokalnog nivoa vlasti pokrenuti inicijativu za promjenu naziva ulice Zvornička u ulicu Ivice Osima. Smatram da je Ivica Osim kao legendarni fudbaler, trener i sportski ambasador BiH zaslužio da jedna od naših ulica nosi naziv po njemu. Znam da je u prošlosti bilo sličnih pokušaja, ali sada dolazi novo vrijeme, vrijeme pozitivnih priča", napisao je Srdić koji je na lokalnim izborima održanim prošlog mjeseca u Novom Sarajevu osvojio 1.959 glasova.

Podsjetimo, i u austrijskom Grazu je pokrenuta inicijativa da Ivica Osim dobije ulicu s obzirom da je s mnogo uspjeha vodio Sturm u periodu od 1994. do 2002. godine.