Navijač Željezničara
137

Pojavila se vijest da je preminuo čuveni Stole iz Bora, poznanici demantovali

D. P.
Stole je pratio svoj Željezničar u cijeloj bivšoj Jugoslaviji (Foto: FK Željezničar)
Stole je pratio svoj Željezničar u cijeloj bivšoj Jugoslaviji (Foto: FK Željezničar)
U srbijanskim medijima objavljena je informacija da je preminuo čuveni navijač Željezničara Stole Anđelić, poznatiji kao Stole iz Bora, koji je decenijama srdačno volio klub s Grbavice, no vijest su demantovali njegovi poznanici.

Stole iz Bora (67) od malih nogu je vezan za FK Željezničar i reprezentaciju bivše Jugoslavije. Uz Plave je obišao cijelu bivšu državu, a nogomet je "živio" 24 sata dnevno.

Uvijek je uz sebe imao transparent "Stole iz Bora" na kojem je pisalo i "Željo volim te". Stole je i veliki navijač državnog tima Jugoslavije, a kasnije i Srbije, dok je srdačno pratio i nastupe nogometne reprezentacije BiH.

Jutros su ga kontaktirali iz FK Željezničar i tako demantovali ovu vijest.

"Od srca mi pozdravite sve navijače Želje, istinske ljubitelje fudbala, ali i cijeli grad Sarajevo. Smrt Ivice Osima me mnogo potresla, dobio sam aritmiju, uznemirenje, ja sam emotivan kao što je bio emotivan i gospodin Osim. Mnogo, mnogo me potreslo. Ivica Osim se mnogo sekirao u životu, posebno zbog grada Sarajeva kada je bio u Grčkoj, mnogo se sekirao zato što su Irma i gospođa Asima bile u Sarajevu. Rađeno je sa Sarajevom što nisu zaslužili ni grad ni ljudi u njemu. Dobro sam i pozdravite mi sve moje Željovce", kazao je jutros Stole iz Bora.

Stole je za Željezničar počeo navijati zbog Ivice Osima, a teško ga je pogodila vijest o smrti legendarnog stručanjaka.

"Lično sam pozvao Ivicu, tadašnjeg trenera Želje, i pitao ga kako mogu da dođem na Grbavicu kako bih gledao utakmicu. Osim mi je tada poručio da sam uvijek dobrodošao u Sarajevo i prihvatio me je kao najboljeg prijatelja. Sve što sam u životu pozitivno i dobro naučio, bilo je upravo od tog čoveka. Volio sam ga i cijenio kao fudbalera, diveći se njegovim majstorijama. Ali, on je mnogo više od samo dobrog fudbalera. Pomagao je sve ljude, i materijalno i na bilo koji drugi način bez obzira na njihovu nacionalnost. A Željezničar je više od života, za njega navijam srcem i dušom, i moja ljubav prema Želji se nikada neće ugasiti", kazao je svojevremeno u jednom od intervjua popularni Stole iz Bora.

Anđelić je oduvijek bio rado viđen gost na Grbavici, posebno kod legendi FK Željezničar i navijača Plavih.