Stigli danas u Ukrajinu
43

Pojačani sastav Zmajeva odradio prvi trening u Lavovu uoči važnog duela protiv Ukrajine

D. P.
Zmajevima se priključile kolege koje nisu bile u Kazahstanu (www.nfsbih.ba)
Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su prvi trening u Lavovu gdje će u utorak igrati utakmicu osmog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Ukrajine.
Zmajevi su rano jutros doputovali u Ukrajinu, a tu su ih dočekale kolege iz reprezentacije koje zbog neizdavanja viza nisu mogle igrati u Kazahstanu.

U pitanju su Dario Đumić, Sanjin Prcić, Dennis Hadžikadunić i Elvis Sarić koji su odradili trening zajedno s kolegama iz reprezentacije BiH.

Iz Nogometnog saveza BiH saopštili su kako je puni trening odradila ekipa koja nije upisala veću minutažu u jučerašnjoj pobjedi nad Kazahstanom, dok su igrači koji su nosili tim jučer imali regeneracijski trening u hotelu.

Povratnik u bh. tim, član Twentea Dario Đumić poručio je kako je bilo neobično da iz hotelske sobe mora gledati Zmajeve.

"Trenirali smo u Sarajevu kako bismo održali formu, ali sve je to bilo nekako neobično. Nismo očekivali da ćemo se naći u takvoj situaciji. Neobično je bilo i što smo morali iz hotela da posmatramo utakmicu, ali smo presretni zbog pobjede. Međutim, sve je to iza nas. Mi smo sad skoncentrisani na pripreme za meč sa Ukrajinom. To je odlična ekipa i pred nama je težak meč, ali vjerujem da možemo doći do bodova. Meni je drago što sam nakon dužeg vremena ponovo pozvan u A tim, velika je čast biti dio nacionalnog tima", rekao je Đumić.

Podsjetimo, BiH je golovima Smaila Prevljaka slavila u Kazahstanu i tako nastavila borbu za odlazak u baraž.