Nijemac na centru
103

Zmajevima protiv Ukrajine sudi arbitar s najvažnije utakmice u historiji bh. nogometa

K. H.
Felix Zwayer (Foto: EPA-EFE)
Felix Zwayer (Foto: EPA-EFE)
Njemački arbitar Felix Zwayer sudit će utakmicu između nogometnih reprezentacija Ukrajine i Bosne i Hercegovine koja se igra u utorak u Lvivu s početkom u 20:45 sati.

Zmajevi su se pobjedom protiv Kazahstana rezultatom 2:0 vratili u igru za baraž, a isto važi i za Ukrajinu koja je u subotu slavila protiv Finske u gostima. S tim u vezi, jasno je da ovaj meč za obje reprezentacije ima veliku važnost.

Odlukom UEFA-e pravdu na ovom meču će dijeliti njemački sudija Felix Zwayer, a pomagat će mu Marco Achmüller i Christian Dietz. Četvrti sudija je Sven Jablonski, a u VAR sobi će biti Bastian Dankert i Jan Seidel.

Foto: Screenshot/UEFA
Foto: Screenshot/UEFA

Što se tiče Zwayera, on ima bogato iskustvo na međunarodnoj sceni, a Zmajevima je sudio u historijskom meču protiv Litvanije u Kaunasu kada smo pobjedom od 1:0 izborili plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Također, sudio nam je i u meču protiv Grčke u Atini 2019. godine kada smo pod vodstvom Roberta Prosinečkog doživjeli poraz od 2:1.

Što se tiče ovih kvalifikacija, Zmajevi Ivayla Peteva trebaju dvije pobjede do kraja kvalifikacija, jednu nad Finskom i jednu u dva meča protiv Ukrajine, i zauzet će drugo mjesto na tabeli. Naravno, na prvom mjestu računamo Francusku koja je neprikosnovena u grupi D.

Zmajevi pred sobom imaju još dva meča protiv Ukrajine, te jedan protiv Finske, i za plasman u baraž bit će nam dovoljna po jedna pobjeda nad oba rivala, bez obzira na rezultate ostalih mečeva u grupi.