Stuttgart u problemima
0

Pogrebnjak slomio rebro

Totalsport
Pavel Pogrebnjak
Pavel Pogrebnjak
Njemački nogometni prvoligaš Stuttgart grca u problemima svih vrsta. Najnoviji su vezani za napadačku liniju ekipe.

Stuttgart u Bundesligi niže neuspjehe i zauzima pretposljednje, 19. mjesto. ''Švabe'' su ove sezone više uspjeha polučili u Evropskoj ligi, takmičenju u kojem su stigli do nokaut-faze. No, uoči prve utakmice šesnaestine finala, gostovanja kod Benfice u Lisabonu u četvrtak, stigle su uznemirujuće vijesti za ekipu. Ruski napadač Pavel Pogrebnjak pretrpio je prijelom rebra i morat će propustiti najmanje sljedeće dvije utakmice. Jasno je, dakle, da neće zaigrati protiv Benfice u Lisabonu.

Kicker javlja da se Pogrebnjak povrijedio na treningu. On je već drugi napadač ekipe koji neće zaigrati u Lisabonu. Prvi je Ciprian Marica, koji je premješten u rezervnu ekipu iz disciplinskih razloga.

Stuttgart, dakle, ostaje na samo dvojici napadača. To su Cacau i novo pojačanje Shinji Okazaki. No, japanski 24-godišnji reprezentativac još uvijek je upitan za nastup u Lisabonu.

Shimizu S-Pulse tvrdi da je sa Stuttgartom potpisao ugovor jedan dan prije nego što mu je istekao onaj s njihovim klubom. Čeka se presuda Međunarodne nogometne federacije (FIFA).