Vrhunski autoritet
17

Pogledajte zbog čega je Peljto dao direktan crveni u Ligi prvaka, iz Celtica sjajno objašnjenje

D. P.
Peljto je pokazao direktan crveni karton (Foto: Screenshot)
Peljto je pokazao direktan crveni karton (Foto: Screenshot)
Nekada uspješni trener Liverpoola, Leicestera i Swanseaja, a danas trener Celtica Brendan Rodgers, reagovao je na dešavanja tokom utakmice protiv Feyenoorda u prvom kolu Lige prvaka.
Taj meč pripao je najboljem bosanskohercegovcačkom sudiji Irfanu Peljti koji je još jednom pokazao da je "zreo" za najveće nogometne događaje te da nije bez razloga u elitnoj listi FIFA-inih sudija.

Peljto je imao pune "ruke" posla, a gostima iz Škotske pokazao je dva crvena kartona te je dodijelio jedan penal za Feyenoord, koji je slavio rezultatom 2:0. Sve odluke, čine se, bile su opravdane uprkos protestu manjeg broja navijača Celtica na društvenim mrežama.

Nakon utakmice, novinari su pitali trenera Celtica Brendana Rodgersa šta misle o suđenju Peljte, a on je pokazao veliko poštovanje time što nije komentarisao suđenje, već je krivicu skrenuo na svoje nogometaše. Tako je pokazao i da ne smatra da je Peljto neku odluku donio pogrešno, a na štetu njegovog tima.

Rodgers je za TNT Sports nakon meča poručio da je sudija Peljto imao laganu odluku kada je direktno isključio mladog Odina Holma, jer je start evidentno bio za crveni karton.

Taj trenutak pogledajte ovdje.

"Stvarno smo razočarani zbog dva isključenja jer kad broj igrača padne na devet, veoma je teško. Odin, koji je fantastičan mladi igrač, naučit će iz toga. Na bilo kojem nivou, a posebno u Evropi, ne smije tako startovati na terenu. Olakšao je posao sudiji", rekao je Rodgers.

Nakon suđenja u ovako delikatnoj utakmici, nema dileme da će Peljto imati priliku da sudi i još zvučnije utakmice u Ligi prvaka.