Povratak u Premijer ligu
1.3k

Pogledajte veliko slavlje navijača i igrača Veleža nakon utakmice u Visokom

Piše: K. H.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Navijači Veleža utrčali su na teren Gradskog stadiona u Visokom nakon posljednjeg sudijskog zvižduka utakmice protiv Bosne u kojoj su ostvarili pobjedu rezultatom 2:0 te su na taj način proslavili povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Pobjedu Veležu donijeli su Fajić i Ovčina golovima pred kraj prvog i na početku drugog poluvremena, a Rođeni kolo prije kraja Prve lige FBiH imaju četiri boda više od Olimpika i već sada su matematički osigurali povratak u društvo najboljih.

Rođeni su imali veliku podršku s tribina s obzirom na to da je u Visoko stigao veliki broj navijača iz Mostara, ali i čitave BiH, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, uslijedilo je veliko slavlje na terenu.

Navijači Veleža iznajmili su avion koji je u trenutku utakmice prošao iznad Gradskog stadiona, što je samo jedan od načina na koji su proslavili povratak u Premijer ligu BiH. Na krilu aviona ispisana je poruka "Rođeni", što je nadimak za klub iz Mostara. Također, iz aviona su izbačeni leci s prigodnim optimističnim porukama vezanim za Velež, kao i stihove "Zapisa o zemlji" Maka Dizdara.