Nogomet
7

Pogledajte sve golove i asistencije Zmajeva u protekloj sedmici

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Bh. reprezentativci su iza sebe imali prilično dobru sedmicu te su postigli ukupno devet golova i upisali šest asistencija.

Edin Višća je postigao gol i upisao asistenciju u remiju Basaksehira i Karabukspora u okviru 25. kola turske Super Lige. Naš reprezentativac je u 50. minuti pogodio za 2:2, a ptom je asisterao Adebayorui za vodstvo Basaksehira. Ipak, Karabukspor je osvojio bod zahvaljujući golu Pappa.

Novopečeni reprezentativac BiH Kenan Kodro bio je strijelac gola za Osasunu u remiju protiv Eibara. Gosti su poveli u 72. minuti preko Kikea, a sedam minuta kasnije je pogodio Kodro i tako spasio bod svojoj ekipi. Utakmica je odigrana prošlog ponedjeljka u sklopu 27. kola La Lige. Kenan je pozvan u reprezentaciju BiH za kvalifikacijsku utakmicu protiv Gibraltara, kao i prijateljski susret s Albanijom.

Prošlog ponedjeljka su Lazio i Torino igrali utakmicu 28. kola talijanske Serije A, a pobijedio je rimski tim rezultatom 3:1. Asistent kod trećeg gola bio je Senad Lulić, koji je uposlio Andersona u 90. minuti utakmice.

Miroslav Stevanović se nalazi na rezervnom spisku Zmajeva, a asistenciju je upisao u drugoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH u kojoj je Željezničar pobijedio Radnik iz Bijeljine rezultatom 2:0 i plasirao se u polufinale. Također, bio je asistent na utakmici 22. kola Premijer lige BiH protiv istog protivnika u kojoj su Plavi također pobiejdili 2:0.

Riad Bajić je bio strijelac dva gola u gostujućoj pobjedi Konyaspora nad Fenerbahčeoom rezultatom 3:2. Reperzentativac BiH je postigao gol za 1:0 u 16. minuti nakon asistencije mladog bh. reprezentatica Denija Miloševića, tri minute kasnije je Škrtel izjednačio, da bi Bajić drugim golom u 22. minuti vratio vodstvo Konyasporu. U nastavku su viđena još dva gola, po jedan na obje strane, a pobjeda 3:2 pripala je Konyi. Bio je to susret 25. kola turske Super Lige.

Povratnik u reprezentaciju BiH Avdija Vršajević upisao je asistenciju u porazu Osmanlispora na gostovanju kod Kasimpaše (3:2) u 25. kolu turske Super Lige. Vršajević je asistirao u 12. minuti za prvi gol svog tima.

Iskusni bh. reprezentativac, napadač i kapiten Herthe Vedad Ibišević postigao je gol iz penala u porazu svog tima. Tim pogotkom je smanjio prednost Kelna na 3:1, no, domaći su na kraju pobijedili 4:2 u utakmici 25. kola njemačke Bundeslige.

Rade Krunić je izborio penal na utakmici 29. kola talijanske Serije A u kojoj je Empoli kao domaćin poražen od Napolija 2:3. Rade je penal izborio u 82. minuti, a u gol ga je pretvorio Maccarone te ublažio poraz domaćih.

Odličnu utakmicu je odigrao Armin Hodžić za zagrebački Dinamo te je postigao dva gola i upisao asistenciju u pobjedi Modrih na gostovanju kod Istre u okviru 25. kola HNL-a. Hodžić je prvo asistirao Soudaniju u 18. minuti, a potom je u drugom poluvremenu u 52. i 92. minuti pogađao mrežu Istre za konačnih 3:0.

Na listu strijelaca se upisao i defanzivac Schalkea Sead Kolašinac, koji je pogodio za pobjedu svog tima na gostovanju kod Mainza u 25. kolu Bundeslige. Bh. Tenk je gol postigao u 50. minuti utakmice.

Novi gol je na svoj konto dodao kapiten Zmajeva Edin Džeko, koji je bio strijelac trećeg pogotka za Romu u 68. minuti utakmice 29. kola talijanske Serije A protiv Sassuola na Olimpicu. Vučica je pobijedila 3:1.

Podsjetimo, nogometna reprezentacija BiH u subotu 25. marta na Bilinom Polju u Zenici igra kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a protivnik je Gibraltar. Tri dana kasnije se u prijateljskom meču sastaje s Albanijom u Elbasanu.