Pobjeda BiH
352

Zmajevi savladali Albaniju u prijateljskoj utakmici sa 2:1, Džeko i Lulić strijelci

Piše: N. K.
(Foto: EPA)
Reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u Elbasanu u prijateljskoj utakmici selekciju Albanije s rezultatom 2:1, a strijelci za bh. tim bili su Edin Džeko i Senad Lulić.

Kapiten reprezentacije BiH Džeko u 7. minuti iz penala doveo je BiH u vodstvo, a to mu je bio 50. gol u državnom dresu.

Napadač Rome minutu ranije imao je priliku da zatrese mrežu, ali je njegov udarac sa desetak metara na gol-liniji zaustavio Hysaj.

Albanci su nakon primljenog gola preuzeli inicijativu i svim snagama krenuli po izjednačenje, ali je odbrana bh. tima dobro obavila posao.

Zmajevi su u finišu poluvremena došli i do drugog gola. Strijelac je bio Senad Lulić nakon asistencije Kenana Kodre, koji je večeras debitirao u dresu bh. reprezentacije.

U nastavku igra se odvijala većinom na sredini terena, a u 68. minuti Albanija je smanjila rezultat nakon što je Balaj glavom pogodio gol Asmira Begovića.

Pokušali su domaći nogometaši do kraja meča izjednačiti, ali je odbrana BiH na čelu s golmanom Begovićem bila na visini zadatka.

Inače, ovo je bio peti meč između BiH i Albanije. Naša selekcija sada ima dvije pobjede, Albanija je ostala ne jednoj, dok su dva susreta okončana remijem.