|

Pogledajte stadione u Brazilu na kojima će igrati BiH

Pogledajte stadione u Brazilu na kojima će igrati BiH
194
Klix.ba/FENA
6.12.2013. u 19:11
22
komentara
194

dijeljenja
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu igrat će u grupi F sa reprezentacijama Argentine, Irana i Nigerije.
Na stadionu Maracana u Rio de Janeiru Zmajevi će igrati svoju prvu utakmicu na SP-u protiv Argentine 15. juna Na stadionu Maracana u Rio de Janeiru Zmajevi će igrati svoju prvu utakmicu na SP-u protiv Argentine 15. juna


Žrijebom je odlučeno da prvu utakmicu u našoj grupi odigraju selekcije Argentine i BiH 15. juna na stadionu Maracana u Rio de Janeiru. Ovaj stadion bit će domaćin sedam utakmica SP-a, više nego ijedan drugi. Među ostalim, na njemu će biti odigran i finalni meč.

Svojevremeno najveći stadion na svijetu, sagrađen 1950. godine, kada je mogao primiti 200.000 navijača, Marakana je rekonstruirana i za SP joj je smanjen kapacitet na 73.531 mjesto.

Uprkos tome, ostala je najveći stadion u Brazilu.

Dan kasnije na Areni da Baixada u Curitibi igrat će Iran i Nigerija, čime će biti kompletirano 1. kolo u našoj grupi.

Na Areni Pantanal u Cuiabi 21. juna će igrati Nigerija i BiH Na Areni Pantanal u Cuiabi 21. juna će igrati Nigerija i BiH


U 2. kolu 21. juna igrat će Argentina i Iran na stadionu Mineirao u Belo Horizonteu, dok će istog dana igrati Nigerija i BiH na Areni Pantanal u gradu Cuiaba.

Stadion je izgrađen specijalno za Svjetsko prvenstvo i kapacitet mu je 42.968 sjedećih mjesta.

Arena Fonte Nova u Salvadoru je stadion na kome će 25. juna Zmajevi igrati protiv selekcije Irana Arena Fonte Nova u Salvadoru je stadion na kome će 25. juna Zmajevi igrati protiv selekcije Irana


Posljednje kolo u našoj grupi na rasporedu je 25. juna. Nigerija i Argentina će igrati na stadionu Beira-Rio u Porto Alegreu, a BiH i Iran na Areni Fonte Nova u Salvadoru.

Prvi glavni grad Brazila, Salvador, je za organizaciju SP-a dobio novi, moderan stadion, Arenu Fonte Nova, kapaciteta 52.048 mjesta. Arena će ugostiti šest utakmica na turniru.

Raspored utakmica u grupi F:

Rio de Janeiro, 15. juna: Argentina - BiH
Curitiba, 16. juna: Iran - Nigerija
Belo Horizonte, 21. juna: Argentina - Iran
Cuiaba, 21. juna: Nigerija - BiH
Porto Alegre, 25. juna: Nigerija - Argentina
Salvador, 25. juna: BiH - Iran
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...