Motiv za nastup
15

Pogledajte šta su sve Hrvati ispisali na kopačkama za Euro: Imena žena, djece, gradova...

D. P.
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Hrvatski nogometaši s mnogo optimizma otputovali su na Evropsko prvenstvo u Njemačku, a tu će nastupati u specijalno dizajniranim kopačkama na kojima se kriju imena koja označavaju sve ono što im je bitno.

Vatreni su na Evropsko prvenstvo otputovali kao aktuelni osvajači bronzane medalje te i u Njemačkoj planiraju otići daleko, a na putu u grupi im stoje selekcije Španije, Italije i Albanije.

Hrvatski nogometaši su za Evropsko prvenstvo pripremili posebne kopačke i na njima su napisali sve ono što im je važno u životu.

Većina njih imaju hrvatsku zastavu na kopačkama, a tu su i imena djece, supruga, nadimci, kao i mjesta rođenja.

Kapiten i najveća zvijezda Luka Modrić pripremio je roze kopačke na kojima su ispisana imena njegove supruge Vanje te djece Eme Sofije i Ivana.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Domagoj Vida je na kopačkama ispisao ime sina Davida, supruge Ivane te mjesta Donji Miholjac, odakle dolazi.

Andrej Kramarić, Mario Pašalić i Dominik Livaković nose kopačke s hrvatskom zastavom, dok je Nikola Vlašić ispisao ime sina Noe. Joško Gvardiol nosi kopačke sa svojim prezimenom, kao i bočni igrač Josip Juranović.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Marcelo Brozović je ispisao ime kćerke Aurore i zanimljivo, ime svog Instagram profila, dok je Mateo Kovačić dodao imena supruge Izabel i sina Ivana. Luka Ivanušec je ispisao svoje prezime i broj 7.