Nogomet
55

Pogledajte pogotke Zmajeva u proteklih sedam dana

Piše: D. B.
Bh. reprezentativci su u posljednjih sedam dana postizali pogotke. Imali smo ukupno devet različitih strijelaca, a jedan od naših nogometaša, Smail Prevljak, postigao je dva pogotka.

Vedad Ibišević je bio strijelac jednog od dva pogotka Herthe u duelu 26. kola njemačke Bundeslige sa Schalkeom 11. marta. Vedo je mrežu gostiju zatresao u 42. minuti na asistenciju Haraguchija. Hertha je na kraju pobijedila 2:0.

Anel Hadžić je postigao jedini pogodak za Eskisehispor u gostujućem porazu od Bešiktaša rezultatom 1:3 u okviru 24. kola turske Super Lige 7. marta. Hadžić je pogodio u 59. minuti lijepim i preciznim udarcem izvan šesnaesterca.

Smail Prevljak, član mlade reprezentacije BiH, postigao je dva pogotka za Liefering u pobjedi nad Austrijom rezultatom 4:0. Prvi gol je postgao u 48. minuti iz slobodnog udarca, a drugi u 61. minuti nakon asistencije Okugawe. Utakmica je odigrana 11. marta u okviru 22. kola austrijske Erste Lige.

Edin Višća se upisao na listu strijalaca 12. marta u porazu njegovog Basaksehira od Osmanlispora rezultatom 2:3 u 25. kolu turske Superlige. Višća je pogodio u 56. minuti za izjednačenje na 2:2, ali su gosti na kraju ipak postigli pobjedonosni pogodak.

Mario Vrančić je bio strijelac vodećeg gola za Darmstadt u 12. minuti utakmice protiv Augsburga 12. marta. Bilo je to 26. kolo njemačke Bundeslige, a utakmica je završena rezultatom 2:2.

Daniel Graovac, novi seniorski reprezentativac BiH, sa ekipom Zrinjskog je gostova u Zenici kod Ćelika u 21. kolu Premijer lige BiH 12. marta. Pogodak je postigao u 53. minuti, a konačan rezultat utakmice bio je 2:2.

Milan Đurić je igrao za Cesenu u gostujućoj pobjedi nad Comom 12. marta u okviru 31. kola talijanske Serije B. Đurić je postigao drugi gol za svoj tim u 66. minuti, a asistirao mu je Ragusa. Cesena je pobijedila 3:1.

Tino-Sven Sušić je 13. marta u utakmici 27. kola Hrvatske nogometne lige svojim golom donio pobjedu Hajduku protiv Zagreba. Sušić je realizovao jedanaesterac u 46. minuti utakmice.

Edin Džeko je postigao vodeći gol za Romu u 13. marta u okviru 29. kola talijanske Serije A u kojoj je Vučica pobijedila Udinese kao gost rezultatom 2:1. Dijamant je postigao gol u 15. minuti utakmice.

Reprezentaciju BiH 25. marta očekuje prijateljska utakmica protiv Luksemburga, a četiri dana kasnije će odmjeriti snagu sa Švicarskom. Oba puta su Zmajevi gosti, a selektor Mehmed Baždarević će spisak igrača objaviti u utorak.