3:2 za Zmajeve
225

Pogledajte pogotke s meča BiH i Finske, Pjanićeva magija obilježila utakmicu

K. H.
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube
Nogometaši BiH pobijedili su u Zenici na Bilinom Polju selekciju Finske rezultatom 3:2 u susretu koji je odigran u okviru 4. kola B Lige nacija, a u sjajnom meču koji je odigran na ispunjenom zeničkom stadionu pobjedu Zmajevima donijeli su Miralem Pjanić s jednim i Edin Džeko s dva postignuta pogotka.
Naš tim je poveo već u 5. minuti. Poslije kornera Pjanića, finski nogometaš Vaisanen je povukao Džeku i sudija Georgi Kabakov je pokazao na penal. Odgovornost je preuzao Pjanić i sigurnim udarcem je pogodio za 1:0.

Nakon akcije gostiju po desnoj strani sam u našem kaznenom prostoru je ostao Pukki te je nakon prizemnog ubačaja Kallmanna pogodio za 1:1, da bi dvije minute kasnije Kallman sa sedam-osam metara matirao Šehića za vodstvo gostiju 2:1.

U 29. minuti Pjanić je poslao savršenu teledirigovanu loptu za Džeku, a on je rutinski pogodio za 2:2. Sudija je prvobitno svirao ofsajd, ali je nakon dodatnog pregleda VAR-a utvrđeno da naš kapiten nije bio u ofsajdu.

Naš tim do pobjede dolazi sredinom drugog poluvremena. Džeko je sjajno našao prostor, a onda precizno šutirao s nekih 16-17 metara i pogodio za drugo vodstvo našeg tima i u konačnici pobjedu.

Liga nacija se nastavlja u septembru, a BiH očekuju dvije utakmice. Prvo ćemo 23. septembra dočekati Crnu Goru, a tri dana kasnije gostovat ćemo u Rumuniji.