Potpuno ubojit
39

Pogledajte novu Messijevu golčinu, opet je "pomjerio granicu" i postavio rekord Lige prvaka

K. H.
Lionel Messi slavi pogodak protiv Benfice (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi slavi pogodak protiv Benfice (Foto: EPA-EFE)
Argentinski nogometaš Lionel Messi sinoć je protiv Benfice u Ligi prvaka stigao do novog rekorda, a portugalski tim bio je 40. u nizu kojem je uspio postići gol i upisati se u strijelce.

Messi je tako postao prvi igrač ikad u najelitnijem evropskom nogometnom takmičenju koji je postigao makar po jedan gol protiv 40 različitih timova, a sinoć je to uradio na sjajan način i samo još jednom pokazao da se pred Svjetsko prvenstvo u Kataru nalazi u fenomenalnoj formi.

Nakon akcije s Neymarom i Mbappeom, Messiju je lopta došla na nekih 15-ak metara od gola Benfice, a onda milimetarski preciznim udarcem pogađa dalji golmanov ugao i svom timu donosi prednost.

[TWITTER]1577827926124691456[/TWITTER]

Ipak, PSG na kraju nije uspio pobijediti i osvojiti tri boda, a konačan rezultat na kraju je glasio 1:1. Bez obzira na to, PSG ostaje prvi na tabeli sa sedam osvojenih bodova, koliko ima i Benfica, dok je Juventus treći s tri osvojena boda.

Što se tiče Messija i Lige prvaka, Argentinac je sinoć stigao do brojke od 127 postignutih pogodaka u ovom takmičenju na 159 odigranih mečeva, a upisao je i 42 asistencije. U ovom takmičenju igra od sezone 2004/2005.