Duel Seone i Mladosti
3

Pogledajte nevjerovatnu scenu iz Druge lige FBiH: Ovo je dosuđeno kao ofsajd protiv domaćina

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Da pomoćne sudije u bh. nogometu znaju pogriješiti ili "pogriješiti" prilikom signaliziranja ofsajda je odavno poznato, no ono šta se desilo u Seoni je obišlo čitav region.

Radi se o susretu 11. kola Druge lige Sjever u kojem su se sastali Seona i Mladost Kikači, a domaća ekipe je objavila video situacije kada je dosuđen ofsajd protiv njih.

U prvom poluvremenu tuzlanski pomoćni sudija Amel Cipurković je podigao zastavu pri napadu Seone iako je jasno da nije bilo ni govora o nedozvoljenoj poziciji.

Naime, napadač Seone je bio tek dva-tri metra od linije centra, dok je odbrambeni igrač gostiju iz Kikača bio na ivici polukruga, odnosno na devet metara od linije centra, te je jasno da je razmak između njih dvojice bio najmanje pet metara u trenutku upućivanja lopte.

I u drugom poluvremenu bilo je diskutabilnih odluka sudijskog trojca, no ni to nije pomoglo Mladosti da izbjegne težak poraz rezultatom 5:2.

Seona je tako uspjela stići do 13. boda ove sezone i doći do 12. mjesta, te je sada odmah iza Mladosti koja ima dva boda više.

Tabela: