Sve bilo spremno, ali...
453

Pogledajte milimetarski ofsajd zbog kojeg je poništen penal za Hrvatsku protiv Belgije

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Nogometnoj reprezentaciji Hrvatske poništen je penal koji je prvobitno svirao sudija Anthony Taylor zbog milimetarskog ofsajda u kojem se ranije našao štoper Dejan Lovren.
U 15. minuti Carrasco je srušio Kramarića u kaznenom prostoru Belgije, a sudija je bez ikakvog razmišljanja pokazao na bijelu tačku i svi su čekali da kapiten Hrvatke Luka Modrić izvede kazneni udarac i pokuša dovesti svoj tim u vodstvo. Situaciju možete pogledati ovdje.

Ipak, uslijedila je VAR reakcija, a nakon nekoliko minuta čekanja, sudija Taylor je pozvan da još jednom pregleda sitauciju i kada je vidio o čemu se radi, priznao je nedozvoljenu poziciju na početku akcije, iako je nakon toga bilo još nekoliko kontakta s loptom.

Nešto slično vidjeli smo i u sinoćnjem meču između Francuske i Tunisa kada je Griezmannu poništen gol u 101. minuti, nakon kojeg je Tunis sačuvao prednost od 1:0 i došao do pobjede.

Hrvati su bili jako nezadovoljni ovom odlukom sudija, ali nije im preostalo ništa drugo nego da nastave s utakmicom i pokušaju doći do što je moguće boljeg rezultata.