SP u Kataru
3

Tok utakmica: Hrvatska - Belgija 0:0; Kanada - Maroko 1:2

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Rasplet grupe F na Svjetskom prvenstvu u Kataru dogodio se danas utakmicama trećeg kola u kojem su se sastali Hrvatska i Belgija te Kanada i Maroko. Tekstualni prijenos obje utakmice mogli ste pratiti uživo na portalu Klix.ba.
Rezultati:

Hrvatska - Belgija 0:0

Kanada - Maroko 1:2 (Aguerd ag. 41' - Ziyech 4', En Nesyri 23')

Tabela:

Standings provided by Sofascore

90+5' - Gotova je i druga utakmica. Maroko je pobijedio Kanadu i kao prvoplasirani ide u nokaut fazu.

90+5' - Kraj utakmice! Hrvatska je prošla u nokaut fazu, a Belgija ide kući.

87' - Velika prilika za Belgiju! Lukaku se našao u prilici, ali je iz teške situacije ipak šutirao pored gola.

85' - Finiš je utakmica! Belgija je krenula na sve ili ništa...

75' - Čeka nas drama na utakmici Hrvatske i Belgije. Dok Hrvatima odgovara i neriješen rezultat, Belgija mora pobijediti za prolazak u nokaut fazu. Očekuje se žestok pritisak Belgijanaca u finišu susreta.

72' - Dvije velike prilike za Kanadu! Hutchinson je nakon centaršuta iz kornera pogodio prečku, a onda je na odbijenu loptu naletio Johnston. Ipak, loptu je poslao malo iznad prečke.

62' - Nova velika šansa za Belgiju! De Bruyne je sjajno probio po lijevoj strani te uputio dobar centaršut. Livaković je loše intervenisao i lopta je došla do Lukakua koji je neshvatljivo loptu poslao preko prečke.

61' - Dvije odlične prilike za Belgiju u jednom napadu. Prvo je Carrasco pucao, ali mu je golman odbranio. Na odbijenu loptu naletio je Lukaku koji je pogodio stativu. Dosta sreće za Hrvatsku u ovim trenucima.

50' - Velika prilika za Hrvatsku! Kovačić je pucao po golu s ivice šesnaesterca, ali je golman to odlično odbranio!

46' - Počela su druga poluvremena!

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

45+5' - Gotova su prva poluvremena!

45+3' - Poništen gol Marokanaca kojeg je postigao En Nesyri. Napadač Marokanaca nalazio se ofsajdu.

40' - Kanada smanjuje zaostatak nakon autogola Aguerda! Kanada je napadala preko lijeve strane kada je upućen centaršut, ali je lopta slučajno pogodila Aguerda, promijenila smjer i završila u mrežu.

23' - Maroko je udvostručio vodstvo, a strijelac je En Nesyri! Bila je to dobra akcija Marokanaca. Hakimi je na kraju uposlio En Nesyrija koji rutinski pogađa pogodak za sigurno vodstvo Maroka i ovjeravanje nokaut faze na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu.

15' - Poništen penal za Hrvatsku! Carrasco je nespretno reagovao i udario protivnika u svom šesnaestercu pa je Taylor odmah pokazao na bijelu tačku. Ipak, gledao se VAR koji je pokazao da je prije prekršaja jedan od igrača Hrvatske bio u ofsajdu. Na kraju je jedanaesterac poništen.

11' - Prva velika prilika za Belgiju! Bila je to brza akcija Belgije, a na krajuje lopta došla do Carrasca. Iako je mogao uposliti neke od svojih saigrača, odlučio se na udarac iz nemoguće pozicije pa je tek izborio korner.

4' - GOOOOOL! Maroko je poveo, a strijelac je Ziyech! Kanadski golman Borjan je napravio katastrofalnu grešku lošim ispucavanjem, a to ne prašta Ziyech koji bez puno problema šalje loptu u mrežu za 1:0.

1' - Počele su utakmice!

Hrvatska - Belgija (Foto: EPA-EFE)
Hrvatska - Belgija (Foto: EPA-EFE)

15:55 - Izvode se nacionalne himne. Utakmicu Hrvatske i Belgije sudit će Anthony Taylor iz Engleske, dok će na drugom susretu pravdu dijeliti Brazilac Raphael Claus.

15:50 - Belgija dobro prolazi u posljednje vrijeme s Hrvatskom. U posljednjih pet susreta od 2003. godine slavili su u tri navrata, jednom je završeno neriješeno, dok je Hrvatska slavila u prijateljskoj utakmici 2010. godine.

S druge strane, Maroko i Kanada su samo jednom odmjerili snage i to prije šest godina kada je afrička selekcija u prijateljskom susretu slavila s ubjedljivih 4:0.

15:45 - Hrvatskoj za prolaz dalje treba najmanje bod, a u istoj situaciji je i Maroko. Belgiji treba pobjeda protiv Hrvatske za sigurni prolaz dalje. Također, postoji i šansa da idu dalje ako odigraju neriješeno, ali u tom slučaju je potrebno da Kanada pobijedi Maroko četiri razlike.

15:40 - Hrvatska i Maroko su trenutno na diobi prvog mjesta grupe F sa po četiri boda. Belgija je na trećoj poziciji s tri boda, dok se Kanada oprostila od nadanja za prolaz dalje budući da nemaju niti jedan osvojen bod.

15:35 - Stigli su nam sastavi! Selektor Hrvatske Zlatko Dalić je izveo očekivanu postavu u formaciji 4-3-3. Od prve minute igrat će: Livaković, Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa, Brozović, Modrić, Kovačić, Kramarić, Livaja i Perišić.

Sastav Hrvatske (Foto: Twitter)
Sastav Hrvatske (Foto: Twitter)

S druge strane, Roberto Martinez je napravio nekoliko izneđanje, a utakmicu će igrati u formaciji 3-4-3. U startnoj postavi su: Courtois, Dendoncker, Alderweireld, Vertonghen, Meunier, Witsel, De Bruyne, Castagne, Trossard, Mertens i Carrasco.

Sastav Belgije (Foto: Twitter)
Sastav Belgije (Foto: Twitter)

Poznati su sastavi i za drugu utakmicu grupe F. Za Kanadu će igrati: Borjan, Johnston, Vitoria, Miller, Hoilett, Osorio, Kaye, Adekugbe, Buchanan, Larin i Davies. Za Maroko će igrati: Bono, Hakimi, Aguerd, Saiss, Mazraoui, Amrabat, Ounahi, Sabiri, Ziyech, En Nesyri i Boufal.

15:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos raspleta grupe F na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Igraju se utakmice trećeg kola, a u njima se sastaju Hrvatska i Belgija (Ahmad bin Ali stadion) te Kanada i Maroko (Al Thumama stadion). Oba susreta počinju u 16:00 sati.