Prvak BiH ide dalje
8

Pogledajte ključna dva penala i ludnicu u Mostaru za uspjeh Zrinjskog u Ligi prvaka

D. P.
Prvak BiH prošao je u drugo pretkolo (Foto: HŠK Zrinjski / Screenshot)
Prvak BiH prošao je u drugo pretkolo (Foto: HŠK Zrinjski / Screenshot)
Nogometaši Zrinjskog nakon penal-drame i više od 120 minuta sinoć su izborili plasman u drugo pretkolo Lige prvaka, a nakon utakmice protiv Urartua, nastala je ludnica.

Zrinjski je u prvoj utakmici u Armeniji savladao tamošnjeg prvaka rezultatom 1:0, ali je sinoć u regularnih 90 minuta bilo 2:1 za Urartu, tako da se pristupilo produžecima, a onda i penalima. Tu smo dobili pravu dramu.

Prvak Bosne i Hercegovine imao je zaostatak u penalima, ali je prvo Eduardo promašio, da bi u petoj seriji udarac Armana Ghazaryana odbranio golman Zrinjskog Marko Marić.

Odbrana penala izazvala je erupciju oduševljenja na stadionu Pod Bijelim Brijegom. Taj trenutak pogledajte ovdje.

Odbranjeni penal dao je šansu nogometašima Zrinjskog da u narednom udarcu ovjere plasman u drugo pretkolo. Odgovornost je preuzeo iskusni stoper Hrvoje Barišić i nije pogriješio.

Gol Barišića za plasman dalje i veliko slavlje nakon pogotka pogledajte ovdje.

Zrinjski je tako napravio uspjeh koji nije nikada ranije u klupskoj historiji, a naredni protivnik u drugom pretkolu Lige prvaka bit će bolji iz večerašnjeg ogleda Slovan Bratislave (Slovačka) i Hesperangea (Luksemburg). Prvi duel ove dvije ekipe završen je rezultatom 1:1.