Nogomet
3

Pogledajte kako su Džeko i saigrači reagovali na žrijeb Lige prvaka

Klix.ba
Žrijeb parova osmine finala Lige prvaka održan je jučer u sjedištu UEFA-e u Nyonu. Igrači Manchester Cityja svog protivnika čekali su u trening centru Carrington.

Kada su saznali da će u februaru u knock-out fazi Lige prvaka igrati protiv Barcelone, jednog od najtežih protivnika kojeg su mogli dobiti, igrači Cityja reagirali su sa osmjehom na licu i aplauzom.

Pablo Zabaleta je kazao da to neće biti laka utakmica jer nema lakih protivnika u ovoj fazi najelitnijeg klupskog nogometnog takmičenja na Starom kontinentu.

"Barcelona je tim protiv kojeg svi žele igrati jer su oni jedan od najboljih timova u Evropi, osvojili su Ligu prvaka nekoliko puta i bit će lijepo igrati protiv njih. U ovom takmičenju treba uživati jer igrate protiv najboljih. Plasman u osminu finala je veliki korak za nas. Nadamo se da možemo proći dalje, ali za to moramo naporno raditi", kazao je reprezentativac Argentine.

Barcelona neće imati nimalo lagan zadatak jer u timu Građana igra nekoliko igrača koji itekako poznaju Katalonce. Jesus Navas, David Silva, Javi Garcia, Alvaro Negredo kao i trener Manuel Pellegrini imali su priliku nekoliko puta igrati protiv Barcelone.