Podrška susjedima
0

Pogledajte kako se u centru Sarajeva navijalo za Hrvatsku protiv Španije

D. Be.
Foto: Zmajevo gnijezdo Sarajevo
Nogometna reprezentacija Hrvatske jučer je izgubila u produžecima od Španije (5:3) i tako ispala u osmini finala Eura. Pored velike podrške na stadionu u Kopenhagenu i širom Hrvatske, za "Vatrene" se gromoglasno navijalo i u centru Sarajeva.

Iako naših "Zmajeva" nema na Evropskom prvenstvu, u glavnom gradu BiH od početka ovogodišnjeg Eura pažljivo se prate sve utakmice u brojnim ugostiteljskim objektima.

Posebna atmosfera vlada u "Zmajevom gnijezdu" i "Ljeto na Vilsu" gdje ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu utakmice gledaju na velikom platnu u društvu prijatelja.

Iako je jučer u 18 sati u Sarajevu bilo jako toplo, brojni građani i turisti su stigli u spomenute objekte u dresovima nogometne reprezentacije Hrvatske i emotivno pratili meč s osam pogodaka nakon kojeg je Španija prošla dalje (5:3).

Tri gola Hrvatske burno su proslavljena, a u nekim trenucima se i glasno skandiralo za susjede.

U novootvorenoj bašti u sklopu projekta "Ljeto na Vilsu" u kojoj je veliki broj Sarajlija bodrio Vatrene bile su i poznate ličnosti iz kulturnog i javnog života, ali i iz muzike i sporta.