Nogomet
114

Pogledajte kako je izgledao prvi trening u Zmajevom gnijezdu

Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je sa početkom od 10 sati na Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine održala svoj prvi trening pred kvalifikacione utakmice za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će 2016. godine biti odigrano u Francuskoj.

U veoma dobrom raspoloženju selektor Safet Sušić danas je na trening izveo većinu igarča, dok je dio njih zbog obaveza sa riješavanjem procesa vize za Veliku Britaniju sa treninga danas odsustvovao. Pred početak treninga novinarima su se obratili Goran Zakarić i Sanjin Prcić.

Zakarić je kazao kako je atmosfera u ekipi odlična te da su pred njima veoma bitne utakmice sa Lihtenštajnom i Kiprom.

"Sve je super prošlo, do 18 sati smo se trebali pojaviti i mogu reći da vlada dobra atmosfera pred ove dvije važne utakmice. Sigurno je da uz povoljan rezultat idemo uzdignute glave u Zenicu gdje ćemo uz pomoć publike izvući dobar rezultat i otvoriti kvalifikacije na najbolji mogući način. Ja sam tu novi, nemam mnogo prava da govorim hoću li igrati ili ne, ali sigurno da imam nadanja i svoje ciljeve i vjerujem da ćemo svi imati priliku", kazao je Zakarić.

Prcić je istakao da je dobro primljen u ekipu, te da su svi zadovoljni sa trening centrom.

"Mogu vam reći da je atmosfera super, svi smo došli na okupljanje i zadovoljni smo sa centrom. Ljudi su veoma prijatni i spremni su za nas. Sada je samo da treniramo i pobjeđujemo utakmice. Super sam primljen u ekipu, razgovarao sam selektorom i sretan sam što sam tu", izjavio je Prcić.

Trening za medije je bio otvoren 15 minuta gdje su se naši bh. reprezentativci zagrijavali laganim trčanjem po travnjaku Trening centra Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.