Novi biznis
14

Pogledajte kako izgleda luksuzni golf bar Garetha Balea: "Neću zauvijek igrati nogomet"

K. H.
Foto: Marca
Foto: Marca
Velški nogometaš Gareth Bale ubrzo će u Cardiffu otvoriti luksuzni golf bar "Par 59" što će biti njegov drugi privatni biznis u rodnoj državi.

Španski mediji pišu da se Bale na ovaj način već sprema na život poslije nogometne karijere, a prenijeli su i njegovu izjavu koju je dao u rodnoj državi u kojoj je rekao da se neće zauvijek baviti nogometom.

"Neću zauvijek igrati nogomet, zanima me ovaj posao i želim to raditi u svom Velsu. Ovaj lokal će dati mogućnost ljudima, bez obzira na to da li oni piju ili ne, da se druže i igraju golf. To je sport koji je strast mnogih ljudi, pa tako i mene", kazao je Bale.

[TWITTER]1237728219928854528[/TWITTER]

Marca piše da je Bale posljednjih mjeseci često išao u Vels kako bi i on sam učestvovao u dizajniranju objekta i nadgledao radove, a ovo će mu biti drugi privatni biznis u rodnoj državi s obzirom na to da već ima lokal "Elevens" koji je više fokusiran prema ljubiteljima nogometa.

Bale se prije nekoliko mjeseci našao na velikom udaru španske javnosti nakon što se fotografisao sa zastavom na kojoj je pisalo: "Vels. Golf. Madrid. Tim redoslijedom", što je protumačeno kao poruka Real Madridu da ih Velšanin ne smatra prioritetom u svom životu.