Boravio u Madridu
22

Pogledajte dosad neobjavljene Neymarove fotografije s probe u Realu

Klix.ba
Druga epizoda dokumentarca o karijeri i životu brazilske nogometne zvijezde Neymara je otvorila pitanja o njegovoj budućnosti.
Kada je imao 13 godina, Neymar je doputovao u Madrid na probu u Real. On je čak bio u planovima mladog tima za sezonu 2005/2006. u kojem je trebao igrati zajedno s Danijem Carvajalom, Pablom Sarabijom i drugima.

Dokumentarac je otkrio i nove Neymarove fotografije nastale u Madridu, fotografisan je na stadionu Santiago Bernabeu i izvan njega, u svlačionici, sjedio je na mjestima tadašnjih zvijezda Madriđana i svojih sunarodnjaka Julija Baptiste, Ronalda Nazaria, Robinha i Cicinha.



Danas Real Madrid ponovo želi Neymara te pomno prati njegovu situaciju s obzirom na to da mu je budućnost u PSG-u neizvjesna.

Njegov otac Neymar Sr. je vršio pritisak na Santos, klub za koji je ranije igrao njegov sin jer je želio specijalni tretman s obzirom na to da porodica nije živjela lagodnim životom. Ipak, predsjednik Santosa i Zito koji je otkrio Neymara uspjeli su nagovoriti nogometaševog oca da talentovani mladić ostane u Brazilu. Neymar je potpisao dugogodišnji ugovor iako je imao samo 13 godina, a Santos je pomagao porodici finansijski te su dobili stan u blizini trening centra.





Kasnije je Neymar završio u Barceloni, rivalu Real Madrida, a potom je prešao u PSG koji bi ovog ljeta mogao napustiti.