Nejasna poruka
8

Pogba u ratu s Mourinhom i Manchesterom: Igrač kojeg trener izabere mora biti sretan

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaš Manchester Uniteda Paul Pogba nepromišljenom izjavom otkrio je da stvari u ovom klubu ne idu pravim putem, ali iako ništa konkretno nije rekao, njegova izjava zabrinula je sve navijače ovog kluba.

Pogba je rekao da igrači koje trener bira trebaju biti sretni, a kazao je da se trener uvijek osjeća bolje od igrača. Na tom je stao.

"Morate znati jednu stvar: Igrač kojeg trener odabere za igru treba biti sretan. Uvijek ćete se kao trener bolje osjećati nego kada igrač nije sretan i to je sve što ću reći", kazao je Pogba, nakon čega je malo "spustio loptu":

"Ja sam isti onaj Paul Pogba sa Svjetskog prvenstva, samo je ovo drugačiji tim. Još uvijek volim nogomet i dajem sve od sebe. Kada vam je udobno, kada vam ljudi vjeruju, onda ste dobri u glavi i sve je mnogo lakše. Ako niste sretni zbog onog što radite, onda to nema smisla, zar ne? Jednostavno, nemoj raditi ono što ne voliš", kazao je Pogba.

Na pitanje da li je on sretan u Manchester Unitedu, rekao je da ne može odgovoriti na to pitanje jer će ga klub kazniti.

Šta je Pogba precizno želio reći, to nikome nije jasno, ali treba napomenuti da se posljednjih dana francuski nogometaš sve više povezuje s Barcelonom i da je sigurno da će katalonski klub, ukoliko bude želio Pogbu, uraditi sve da ga dovede u svoje redove.

Gledajući historiju, igrači koji se nalaze na radaru Real Madrida ili Barcelone, gotovo uvijek dižu veliku prašinu u i oko kluba u kojem igraju.