Oduševio igrama
145

Pogba surovo iskren o Mbappeu: Neuporedivo je talentovaniji igrač od mene

Klix.ba
Pogba i Mbappe na treningu (Foto: EPA-EFE)
Pogba i Mbappe na treningu (Foto: EPA-EFE)
Napadač reprezentacije Francuske Kylian Mbappe oduševio je svjetsku javnost kvalitetom koji je pokazao u utakmici protiv Argentine u kojem je svojoj ekipi donio prolazak među osam najjačih selekcija svijeta, a oduševljen njegovim igrama bio je i njegov saigrač Paul Pogba.

Pogba je 2016. godine pokrenuo "novi svjetski poredak" kada je za 105 miliona eura napustio Juventus i vratio se u Manchester United, a nakon toga cijene gotovo svih igrača enormno su porasle i nogomet je stigao u jednu potpuno novu dimenziju.

Dvije godine poslije, nekada najskuplji igrač svijeta imao je samo riječi hvale za svog reprezentativnog saigrača koji je s 19 godina naprosto oduševio sve ljubitelje nogometa, a rekao je da je Mbappe neuporedivo talentovaniji igrač nego što je on bio.

"On je neuporedivo talentovaniji igrač od mene. Vidite li vi što on radi s 19 godina? Ne, ja nikad nisam bio tako dobar. Tako je brz, tako je okretan... Ja se uopšte s njim ne mogu porediti", rekao je Pogba.

Podsjećamo, Francuska je rezultatom 4:3 savladala Argentinu u meču osmine finala Svjetskog prvenstva, a u četvrtfinalu ih očekuje susret protiv Urugvaja.