Postigao dva gola
60

Pogba: Ponosan sam što igram za Juventus

Totalsport
Paul Pogba
Paul Pogba
"Uopće se ne sjećam što se dogodilo nakon što sam zabio za 2-0. Pogledao sam na tribine prema članovima porodice. Bio je to gol za njih", rekao je mladi Juventusov nogometaš Paul Pogba.

Vanserijski talentirani 19-godišnji vezni igrač iz Francuske debitantski je pogodak za svoj novi klub postigao u 82. minuti derbija protiv Napolija u Torinu dajući gol za konačan rezultat. Dogodilo se to u njegovu petom službenom nastupu za italijanske prvake, koje je pojačao ljetos pristigavši iz Manchester Uniteda, u kojem mu menadžer Alex Ferguson nije ponudio prvi profesionalni ugovor.

"Očekujem li čestitke od Sira Alexa? Ne baš", rekao je Pogba, koji u više navrata nije krio razočaranje odlukom škotskog stručnjaka na klupi premierligaškog velikana, koji najviše problema ima upravo s organizacijom igre u veznom redu.

"Ponosan sam što igram ovdje i što mi ide dobro. Igram ponekad u sredini veznog reda, ponekad na boku, ali bitno je samo da igram. Imao sam nakon odlaska iz Uniteda ponudu iz Milana kao i iz još nekoliko engleskih klubova. Odlučio sam se za Juventus jer je kroz historiju ovdje igralo mnogo francuskih nogometaša. Patrick Vieira je bio jedan od njih. On mi je i sugerirao dolazak u Torino", otkrio je mladić kojeg mnogi porede upravo s Vieirom, iako on ima potencijal kojim bi mogao zasjeniti jednog od najboljih zadnjih veznih igrača na svijetu.