Nogomet
1

Podolski: Uzbuđen sam zbog povratka u Poljsku

Totalsport
Lucas Podolski (Foto: Arhiv/AFP)
Lucas Podolski (Foto: Arhiv/AFP)
Napadač njemačke nogometne reprezentacije Lukas Podolski rođen je u blizini Katowica, stoga je razumljiva njegova velika želja da "Elf" osvajanjem 1. mjesta u grupi osigura četvrtfinale Eura na tlu Poljske.

Donedavni član Kölna, koji će u narednoj sezoni nositi dres Arsenala, do sada je odigrao 96 utakmica za Njemačku, te postigao 43 pogotka za zemlju u koju je iz Poljske stigao kao dvogodišnjak.

"Ovakvi turniri uvijek su nešto posebno, zbog atraktivnog nogometa i atmosfere koja vlada na stadionima. Do sada sam uvijek igrao dobro na završnicama velikih takmičenja i isto želim ponoviti i na ovom Euru. Dodatno me motivira činjenica da sam rođen u Poljskoj. Premda ćemo naše utakmice u skupini odigrati u Ukrajini, velika mi je želja da osvojimo prvu mjesto kako bismo četvrtfinale igrali u Poljskoj", izjavio je Podolski za Arsenal Player.

Zadnji kontinentalni naslov Njemačka je osvojila prije 16 godina, a na posljednjem Evropskom prvenstvu u finalu je izgubila od Španije.

"Mislim da smo značajno napredovali od te utakmice. U prošlosti je Njemačka uvijek bila dobra, ali sada već dugo ništa nismo osvojili. Sada je opet došlo vrijeme za veliki rezultat i mi smo spremni otići do kraja", poručio je Podolski.