Zvanična potvrda
36

Lukas Podolski od sljedeće sezone u dresu Arsenala

Klix.ba
Lucas Podolski (Foto: Arhiv/AFP)
Lucas Podolski (Foto: Arhiv/AFP)
Njemači reprezentativac i aktuelni igrač bundesligaša Kolna, Lukas Podolski, od sljedeće sezone će igrati u engleskoj Premier ligi i to u dresu Arsenala. Njemački klub je putem zvanične stranice potvrdio ovaj transfer.

Predsjednik Kolna, Claus Horstmann, rekao je da su Podolskom ponuđeni bolji uslovi za produženje ugovora, ali da je transfer ipak bolje rješenje, kako za klub, tako i za igrača.

"Žao nam je zbog Lukasovog odlaska, ali je ova odluka korisna za naš klub i za karijeru igrača. Novac od transfera će donijeti sigurnost u naš klub, a moći ćemo investirati i u nove igrače te promovisati našu mladu ekipu. Lukas je mnogo pomogao našem klubu kada je bilo najteže. Podigao je reputaciju Kolna i želimo mu se zahvaliti za sve", saopćio je Horstmann.

Napadač se odavno dovodio u vezu sa Arsenalom, a menadžer Topnika, Arsene Wenger, javno je priznao da se divi bivšem igraču Bayerna.

Podolski se zahvalio navijačima Kolna, a na kraju sezone će otputovati u London.

"Prelazak u Arsenal je velika prilika da steknem iskustvo u evropskim takmičenjima igrajući za jedan od najboljih evropskih klubova. Ovo je odluka koja je dobra za moj napredak. Nije bilo lako odlučiti se za odlazak iz Kolna, jer su navijači i ovaj grad nešto posebno za mene. Koln ću zauvijek nositi u srcu. Sada moramo svi dati sve od sebe i fokusirati se na Bundesligu", izjavio je Podolski.