Bundesliga
0

Podolski prijeti odlaskom iz Kölna

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Teškim se riječima Lukas Podolski osvrnuo na razvoj Kölna, pritom kritikujući i klupsko vodstvo. Zaprijetio je i odlaskom.

Njemački nogometni reprezentativac, koji je dane sjedenja na Bayernovoj klupi odlučio prošle godine zamijeniti povratkom u igru u dresu Kölnove ekipe, dao je intervju za Sport Bild. Nije se u njemu puno suzdržavao.

"Postoje klubovi koji su u jednakoj ili čak i težoj finansijskoj situaciji, a uspješniji su od nas. Uzmite za primjer dortmundsku Borussiju u kojoj je očit i uočljiv primjer pozitivnog razvoja, dok se kod nas stalno priča o tome kako su nam navijači divni, a stadion sjajan."

"Reus (Borussia Mönchengladbach) i Großkreutz (Borussia Dortmund) su dobri primjeri. Igrali su u našem dvorištu, a sada su u drugim klubovima. Ili zašto se nama ne dogodi transfer poput Kagawinog (Borussia Dortmund)? Mislim da nam nedostaje jasna strategija", kazao je Podolski što misli i potom zaprijetio odlaskom:

"Zbog Kölna sam odbio neke ponude, čak i engleskih i talijanskih klubova nakon Svjetskog prvenstva. Frustrirajuće je svake sedmice vidjeti rezultate koje postižemo. Traćimo vrijeme i morat ću, ne promijeni li se nešto, početi misliti na svoju budućnost."

Nakon sedam odigranih kola u Bundesligi Köln se nalazi na šesnaestom mjestu ljestvice osamnaest klubova sa samo pet osvojenih bodova. Situacija u kojoj se nalazi klub trenera Zvonimira Solde nije nimalo laka, a sigurno je da joj izlazak Podolskog u medije neće pomoći.