Torres vlasnicima
0

"Pod hitno nam dovedite pojačanja"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Jedan od dvojice najboljih nogometaša Liverpoola, 25-godišnji Španjac Fernando Torres, dramatično je poručio vlasnicima kluba da smjesta ulože novac u pojačanja.

"Trenera Beniteza treba sačuvati od tolikog pritiska. Tome će pomoći samo ozbiljno investiranje u pojačanja", rekao je Torres, koji se povrijedio u prvom poluvremenu dvoboja FA Cupa protiv Readinga, kluba koji će se boriti za opstanak u drugoj engleskoj ligi, u kojem su na svom Anfieldu Liverpoolovi igrači izgubili 2-1 u srijedu.

"Ovo je frustrirajuće. Prošle smo sezone završili drugi. Ova je trebala biti još bolja: morali smo napraviti nešto veliko. No, od svega nema ništa. Sad je red na vlasnicima. Moraju potpisati prava pojačanja kako nam se ovo ne bi ponovilo."

"Želimo li se takmičiti s Manchester Unitedom ili Chelseajem, treba nam daleko širi kadar kvalitetnih nogometaša, treba nam više ekstraklasnih pojedinaca i niti jedan kvalitetan igrač ne smije otići."

Za engleski magazin Four-Four-Two Torres je također kazao da je osvajanje Evropske lige sada prioritet kluba.

"Moramo uzeti to takmičenje. Moramo ove sezone završiti u Top 4 engleskog nogometa i osvojiti nešto. Za naslov prvaka više nemamo izgleda", kaže Torres.

Američki vlasnici Tom Hicks i George Gillett, pišu engleski mediji, traže zamjenu za Beniteza. Najbliže poslu nizozemski je stručnjak Guus Hiddink, piše The Sun.